csrf
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad logo
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers

De Luisterlijn Lelystad e.o. zoekt vrijwilligers die door te luisteren (telefoon /chat) iets voor een ander willen betekenen. Je krijgt een professionele luistertraining en een telefoon in bruikleen en je kunt vanuit huis of op onze locatie de luisterdienst doen. Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je wil verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Ieder gesprek is uniek. Meld je snel aan de training start binnenkort! Luisterdienst 1 (of 2) keer per week De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van 4 uur per week of 2x2 uur per week. De diensten ga je zelf inroosteren. Per maand werk je 1 keer 4 uur of 2 x 2 uur 's nachts. De nachtdiensten zijn van 00:00 tot 04:00 of 04:00 tot 08:00. Professionele luistertraining Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast doe je mee aan intervisies en bieden we ook themabijeenkomsten en workshops aan. Benodigde kennis of vaardigheden Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren. Extra Informatie De Luisterlijn is al 65 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Kijk voor meer informatie op de website en lees ervaringen van onze vrijwilligers. Enthousiast? Meld je aan via onze website of neem contact op via een berichtje op dit platform.

Lees meer

structureel

Atolwijk: Hofstede, Plantage, Wijngaard

Lelystad-Haven: Lelystad-Haven West

Stadshart: Neringpassage

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

De Luisterlijn Lelystad e.o. zoekt vrijwilligers die door te luisteren (telefoon /chat) iets voor een ander willen betekenen. Je krijgt een professionele luistertraining en een telefoon in bruikleen en je kunt vanuit huis of op onze locatie de luisterdienst doen.

Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je wil verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Ieder gesprek is uniek. Meld je snel aan de training start binnenkort!

Luisterdienst 1 (of 2) keer per week
De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van 4 uur per week of 2x2 uur per week. De diensten ga je zelf inroosteren. Per maand werk je 1 keer 4 uur of 2 x 2 uur 's nachts. De nachtdiensten zijn van 00:00 tot 04:00 of 04:00 tot 08:00.

Professionele luistertraining
Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast doe je mee aan intervisies en bieden we ook themabijeenkomsten en workshops aan.

Benodigde kennis of vaardigheden
Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren.

Extra Informatie
De Luisterlijn is al 65 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail.
Kijk voor meer informatie op de website en lees ervaringen van onze vrijwilligers. Enthousiast? Meld je aan via onze website of neem contact op via een berichtje op dit platform.

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 4 uur

Locatie

Atolwijk: Hofstede, Plantage, Wijngaard

Lelystad-Haven: Lelystad-Haven West

Stadshart: Neringpassage

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Lelystad

Afvalhelden; prikken voor een schoner centrum

Stichting Lelystad Schoon

Het is tijd om onze prachtige stad weer te laten stralen! Samen kunnen we een groot verschil maken door de handen ineen te slaan voor een schoon en opgeruimd centrum. Daarom nodigen wij jou uit om deel te nemen aan onze fantastische Afval Inzamelingsactie! ūüóĎÔłŹ Wanneer: Zaterdag 6 juli ūüďć Verzamelplaats: NS-Station ūüĆŅ Wat: Laten we samen de straten schoonmaken door zwerfafval op te ruimen en te zorgen voor een frisse en uitnodigende omgeving voor ons allemaal. Of je nu jong of oud bent, alleen of met vrienden en familie, jouw hulp is van onschatbare waarde. Laten we onze stad laten zien hoe trots we zijn door deze inzamelingsactie tot een groot succes te maken! Ontmoet mede-stadsbewoners en draag bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. En wie weet, misschien vinden we zelfs enkele verrassende schatten tussen het afval! Neem je positieve energie mee en laten we samen een verschil maken. Samen kunnen we bergen verzetten - en in dit geval, afvalbergen! Doe mee en help ons het centrum te laten schitteren als nooit tevoren! En hier komt het beste deel: na al het harde werk trakteren we onszelf op heerlijk ijs van Billy's Ice Cream!

Structureel
MDT
Challenge
Almere, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder, Urk, Lelystad

Consulent Crisis- Hulpkaart Flevoland

Clip GGz

Als consulent Crisiskaart zet jij jouw expertise en ervaringskennis op gebied van psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek in om anderen te helpen hun eigen Crisiskaart of Hulpkaart te maken. Dit doe je niet alleen, als consulent maak je onderdeel uit van een team. Het team van vrijwillige consulenten bestaat uit o.a. ervaringsdeskundigen op divers gebied met kennis van psychische kwetsbaarheid. Het team wordt ondersteund door een professionele beroepskracht. Jaarlijks worden er trainingen verzorgt om de ervaringsdeskundigen op te leiden tot Crisiskaart consulent. Daarnaast wordt iedere 6 weken de deskundigheid op peil gehouden door intervisiebijeenkomsten waarbij ervaringen kunnen worden besproken. Het is belangrijk om te weten hoe je je 'eigen ervaringen' kunt inzetten. Daarom bieden wij ook de training 'werken met eigen ervaring' aan. Wij werken in de héle provincie Flevoland. Daarom mag je uit alle plaatsen in Flevoland reageren. Leuker nog, kom een keer langs bij een van de Steun en InformatiePunten, de STIPS in Lelystad en Almere. Naast het maken van de kaarten, mag je ook promotie maken voor de Crisis- en / of de Hulpkaart in je eigen omgeving en netwerk. Het is fijn als je goed met de computer kunt omgaan. Op woensdag 1 mei is de training Consulent Hulpkaart. Heb je belangstelling? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Structureel
Lelystad, Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde, Almere

Districtscoördinator Logistiek

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, d√°t is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. In Nederland werken we vanuit 23 districten. Het district Flevoland bestaat uit de locaties Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde. Samen hebben we ongeveer 375 vrijwilligers. Wij zijn actief op vele gebieden, eerste hulp bij evenementen, voedselhulp en hulp aan kwetsbare migranten zijn slechts enkele voorbeelden. Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Heb jij ervaring en talent op het gebied van logistieke zaken? En zou je willen bijdragen aan een goed georganiseerd district Flevoland? Dan komen we graag met je in contact voor de functie van: Districtsco√∂rdinator Logistiek (4-12 uur p.w.) Functie ‚ÄĘ De Districtsco√∂rdinator (DC) logistiek is het aanspreekpunt binnen het district op het gebied van logistieke processen. Daarbij is de DC logistiek verantwoordelijk voor het co√∂rdineren en op orde houden van alle logistieke zaken in het district; ‚ÄĘ In nauwe samenwerking met de DC Facilitair en Locatie Co√∂rdinatoren (LC‚Äôs) Facilitair & Logistiek zorgt de DC Logistiek ervoor dat de landelijke richtlijnen worden nageleefd en dat wijzigingen in het landelijk beleid binnen de het district en de locaties worden ge√Įmplementeerd; ‚ÄĘ De DC Logistiek is alert op knelpunten en ziet waar (proces) verbeteringen kunnen worden doorgevoerd; Wat ga je doen ‚ÄĘ De DC Logistiek is verantwoordelijk voor alle logistieke zaken in het district; ‚ÄĘ Bewaakt en verbetert de kwaliteit van de processen op districtsniveau; ‚ÄĘ Is verantwoordelijk voor goede logistieke voorzieningen voor iedere beroepskracht en vrijwilliger om goed te kunnen werken; ‚ÄĘ Betrekt de werkgroep Facilitair & Logistiek (bestaande uit de DC Facilitair, de DC Logistiek en de LC‚Äôs Facilitair & Logistiek) bij lopende zaken; ‚ÄĘ Maakt planningen, organiseert en controleert; ‚ÄĘ Co√∂rdineert o.a. alle facilitaire en logistieke processen. Is verantwoordelijk voor bijv. het logistieke proces van aanvraag, planning, uitvoering, afhandeling en voorraadbeheer. ‚ÄĘ Neemt deel aan eventuele landelijke overleggen en overleggen binnen het district; Wat breng je mee ‚ÄĘ Je bent in staat een visie op het gebied van logistieke zaken te ontwikkelen; ‚ÄĘ Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig; ‚ÄĘ Je neemt daar waar nodig verantwoordelijkheid en hebt een klantgerichte en proactieve rol, tevens ben je stressbestendig; ‚ÄĘ Je beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden, een ‚Äúhands on mentaliteit‚ÄĚ en het vermogen om te kunnen improviseren; ‚ÄĘ Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, door opleiding en/of ervaring opgedaan; ‚ÄĘ Je hebt kennis van logistieke processen; ‚ÄĘ Je hebt ervaring in het samenwerken met vrijwilligers; ‚ÄĘ Je bent woonachtig in (de buurt van) Flevoland. Wat verwachten wij Wij verwachten van onze vrijwilligers dat ze zich inzetten en handelen naar de zeven grondbeginselen en de gedragscode van het Rode Kruis. Wat bieden wij Een uitdagende vrijwilligersfunctie in een enthousiast team met veel vrijheid om de facilitaire en logistieke zaken binnen het district mede vorm te geven. De mogelijkheid bestaat om te participeren in cursussen en/of trainingen. Gemaakte (reis)kosten worden vergoed. Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vrijwilligersvacature of wil je meer weten? Reageer dan via de knop en geef je gegevens door met bij een sollicitatie ook je CV. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Almere, Zeewolde, Noordoostpolder, Lelystad, Dronten

Voorlichter/Gastdocent voor basisscholen

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met¬†de mouwen opgestroopt, d√°t is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks¬†inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten¬†als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen¬†in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp.¬† In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Flevoland zoeken wij een¬† Voorlichter/Gastdocent voor basisscholen (vrijwilliger)¬† Het Rode Kruis biedt verschillende gastlessen aan in het onderwijs. Dit aanbod bestaat uit online¬†lesmateriaal waar docenten zelf mee aan de slag kunnen √©n uit gastlessen die door docenten kunnen¬†worden aangevraagd. Het online lesmateriaal wordt landelijk geco√∂rdineerd. De gastlessen worden¬†verzorgd door regionale teams, bestaande uit vrijwilligers die getraind zijn in educatieprogramma‚Äôs. ¬† Wat ga je doen?¬† Je gaat √©√©n of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: ‚ÄúWoeste Wereld‚ÄĚ (over¬†natuurrampen), ‚ÄúHelp! EHBO skills voor jou‚ÄĚ en onze nieuwste activiteit: de ‚ÄúPleisterrace‚ÄĚ. Kijk voor¬†een indruk van onze gastlessen op onze website:¬†Lesmateriaal voor het basisonderwijs.¬† Als Voorlichter/Gastdocent verzorg je samen met andere vrijwilligers de gastlessen of¬†voorlichtingsactiviteiten op scholen of projecten. Je kunt zelf aangeven welke activiteiten en/of¬†gastlessen jij interessant vindt om op te pakken en waar jij je in wilt ontwikkelen. ¬† Ga jij graag een open uitdagend gesprek aan met een groep jongeren, wil jij kennis van Humanitair¬†Oorlogsrecht overdragen of leer je liever EHBO vaardigheden aan kids?¬† Wij zorgen voor goede training & tools en jij vertegenwoordigt de grondbeginselen, kennis, houding en¬†vaardigheden van onze bijzondere humanitaire hulporganisatie.¬† Wat vragen we van jou?¬† ‚ÄĘ Het voorbereiden van de gastlessen of voorlichtingsactiviteiten¬† ‚ÄĘ Het geven van minimaal 4 gastlessen of voorlichtingsactiviteiten per jaar¬† ‚ÄĘ Het volgen van de benodigde trainingen alvorens de gastlessen te verzorgen¬† ‚ÄĘ Je vindt het leuk om met kinderen of jongeren te werken en staat graag voor een groep¬† ‚ÄĘ Je kunt je goed inleven in de doelgroep van 8 tot 12 en/of 12 tot 18 jaar¬† ‚ÄĘ Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis.¬† Wat bieden wij?¬† ‚ÄĘ Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen een enthousiaste vrijwilligersgroep¬† ‚ÄĘ Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk¬† ‚ÄĘ Meedraaien in nieuwe activiteiten gericht op de Jeugd¬† ‚ÄĘ Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden¬† ‚ÄĘ Uitgebreide training en verdere ondersteuning¬† ‚ÄĘ Reis- en onkostenvergoeding en verzekering¬† Informatie en aanmelding¬† Voor meer informatie, laat dan een berichtje achter met je gegevens zodat we je kunnen benaderen. Ben je enthousiast over deze vrijwilligersvacature? Bericht dan je CV en motivatie (met vermelding van een locatie die eventueel jouw voorkeur heeft)

Structureel
Lelystad, Almere, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten

Medewerker(s) Logistiek / Facilitair

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, d√°t is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ben jij iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt en alle materialen regelt omtrent ons aanbod van opleidingen? Het District Flevoland is per direct op zoek naar Facilitair & Logistiek medewerkers (4 - 8 uur per week) Wat ga je doen? De facilitair & logistiek medewerker zorgt ervoor dat ‚ÄĘ Benodigde materialen aanwezig zijn voor evenementen en noodhulp inzetten ‚ÄĘ Hulp bij opbouw en afbouw van hulpposten ‚ÄĘ Benodigde materialen aanwezig zijn voor opleidingen op de locaties ‚ÄĘ Dat medewerkers en vrijwilligers de juiste kleding hebben ‚ÄĘ Mens en materiaal vervoerd wordt naar waar dat nodig is ‚ÄĘ Onderhoud aan gebouwen en materialen Wat breng je mee? ‚ÄĘ De aard van de functie vereist een goede fysieke belastbaarheid ‚ÄĘ Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in spraak en geschrift ‚ÄĘ Je bent vaardig met computers ‚ÄĘ Je bent minimaal 4 tot 8 uur per week beschikbaar, en bent bereid om incidenteel ‚Äôs avonds of in het weekend aanwezig te zijn ‚ÄĘ Je bent een praktisch ingestelde doener ‚ÄĘ Je bent bereid je te verdiepen in de benodigde richtlijnen en veiligheidsvoorschriften ‚ÄĘ Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat krijg je? Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en trainingen te volgen. Uiteraard krijg je een reiskosten- en onkostenvergoeding en ben je aanvullend verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Interesse? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger via deze website en laat je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Ook voor vragen kan via diezelfde knop. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Almere, Noordoostpolder, Zeewolde, Lelystad, Dronten

Adm. Medewerker Hulpverleningsbureau

Rode Kruis District Flevoland

Het Rode Kruis is ijzersterk in hulpverlening en je ziet onze vrijwilligers dan ook op talrijke kleine en grote evenementen als EHBO-er paraat staan. Achter Evenementenhulpverlening gaat echter heel wat organisatie schuil! Daarom is er het Hulpverleningsbureau. Alle binnenkomende vragen van organisaties voor het inzetten van vrijwilligers komen hier terecht. Dit betreft niet alleen evenementen, maar ook andere taakgebieden zoals het geven van gastlessen op scholen, de telefooncirkel, voedselhulp, opleidingen etc. Al deze aanvragen worden intern uitgezet zodat Rode Kruis vrijwilligers hierop kunnen reageren. De inzetten van al die Rode Kruisers moet uiteraard goed geco√∂rdineerd worden. Het Hulpverleningsbureau draagt hiervoor zorg en het team in Flevoland bestaat inmiddels uit 6 personen. Ter ondersteuning en uitbreiding van het team, zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega in de functie van Administratief Medewerker Hulpverleningsbureau De inschatting is dat je er gemiddeld ca. 8 uur per week mee bezig zult zijn (flexibel door de maanden heen, met de nadruk op juni, juli en september). Wat ga je doen ‚ÄĘ Je beheert de binnenkomende email box en zorgt dat e-mails worden doorgestuurd naar de betrokken vrijwilliger (afhankelijk van het taakgebied); ‚ÄĘ Je draagt zorg voor het administratief verwerken en bijhouden van de evenementen in Excel; ‚ÄĘ Je verwerkt de aangeleverde letsellijsten (welke letsels zijn behandeld tijdens een evenement); ‚ÄĘ Je ondersteunt bij het opstellen van offertes voor nieuwe aanvragen voor de inzet van vrijwilligers; ‚ÄĘ Je neemt wekelijks deel aan het team overleg (via Teams). Wat breng je mee ‚ÄĘ Je bent organisatorisch en administratief sterk, je werkt gestructureerd en je houdt (van) overzicht; ‚ÄĘ Je ben thuis is MS-Office en Excel is voor jou geen uitdaging; ‚ÄĘ Je werkt vanuit huis en bent bereid wekelijks deel te nemen aan het overleg dat in de avond plaats vindt (donderdagavond); ‚ÄĘ Je ondersteunt de gedachtegang van het Rode Kruis en bent bereid te handelen naar de grondbeginselen en de gedragscode van het Rode Kruis. Wat bieden wij ‚ÄĘ Een vrijwilligersfunctie waarin je je organisatietalent helemaal kwijt kunt!; ‚ÄĘ Je wordt collega in een enthousiast en betrokken team waarin jullie samen in ons district ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt; ‚ÄĘ Verder zijn er bij het Rode Kruis volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen. Interesse? Ben je enthousiast, herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je direct reageren? Geef dan een bericht met je motivatie en CV. Wil je eerst meer informatie, laat dan een bericht achter met je gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen. We hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Lelystad, Almere, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten, Utrecht

Restoring Family Links

Rode Kruis District Flevoland

Niet weten waar je vader, moeder, broer of zus is. Dat is elk jaar voor duizenden mensen de harde realiteit. Zij zijn het contact met hun dierbare verloren als gevolg van een oorlog, conflict, natuurramp of migratie. Waar begin je met zoeken? Het Rode Kruis helpt met het zoeken naar vermiste familieleden en het herstellen van het contact. Dat doen we samen met het Internationale Rode Kruis Comit√© (ICRC) en alle nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Met behulp van dit netwerk kunnen we op veel plaatsen in de wereld een zoektocht beginnen. Wil jij bijdragen bij het vinden en in contact brengen van familie? Dan is deze functie bij Restoring Family Links (RFL) iets voor jou! Wat ga je doen? Samen met collega-RFL-vrijwilliger ontvang je hulpvragers op een kantoor van het Rode Kruis in district Utrecht & Flevoland (Utrecht, Dronten of Luttelgeest), voer je gesprekken (veelal met een telefonische tolk) en vul je samen een digitaal (opsporings) formulier in. Jullie informeren daarbij de hulpvrager over de (on)mogelijkheden van de RFL-diensten. Je biedt een luisterend oor en stimuleert hulpvragers om ook zelf te blijven zoeken met behulp van zoektips. Over die dossiers onderhoudt je contacten met hulpvragers en met de beroepskrachten op de afdeling Migratie en Restoring Family Links over de voortgang van een hulpverzoek. Je zorgt ervoor dat de (tussentijdse) resultaten van het hulpverzoek tijdig worden teruggekoppeld aan de hulpvrager. Je bent gezamenlijk met het team verantwoordelijk voor de administratie van opsporingsverzoeken in het CRM-registratiesysteem. Wie ben jij? ‚ÄĘ Je hebt affiniteit met hulpvragers met diverse achtergronden en kunt goed grenzen stellen. ‚ÄĘ Je bent communicatief vaardig, geduldig en hebt een groot empathisch vermogen. ‚ÄĘ Je kunt goed in teamverband werken, feedback geven en ontvangen. ‚ÄĘ Je kunt ordelijk en systematisch werken, daarbij overzicht houdend op steeds veranderende informatie. ‚ÄĘ Je bent wekelijks op de woensdagen beschikbaar. Wat verwachten we ‚ÄĘ Jij kunt goed omgaan met een computer, Microsoft Office 365-pakket, het internet en bij voorkeur bekend met een registratiesysteem en/of CRM. ‚ÄĘ Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van een derde taal is een pr√©. ‚ÄĘ Je bent woonachtig is het district en bent bereid periodiek te reizen naar de gesprekslocatie (er is een reiskostenvergoeding). ‚ÄĘ Je bent bereid om minimaal √©√©n jaar beschikbaar te zijn op de woensdagen. Wat bieden we? ‚ÄĘ Zinvol, leerzaam en interessant vrijwilligerswerk. ‚ÄĘ Trainingen om het werk goed uit te kunnen voeren en onbeperkt toegang tot een online e-learning platform. ‚ÄĘ Een gedreven team van vrijwilligers en beroepskrachten om mee samen te werken. ‚ÄĘ Een prettige werkomgeving met een internationaal karakter. ‚ÄĘ Reiskostenvergoeding op declaratiebasis indien nodig. ‚ÄĘ Voor deze functie is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Deze is kosteloos voor vrijwilligers van het Rode Kruis. Achtergrond informatie Het Rode Kruis, dat zijn we allemaal. Met elkaar zijn we een wereldwijd netwerk van mensen. Een collectief dat samenwerkt met een doel: mensen in nood helpen. Zonder vrijwilligers is het Rode Kruis nergens. Als vrijwilliger sta jij er wanneer dat nodig is, want in tijden van nood staat niemand alleen. Een van de oudste en wereldwijd aangeboden Rode Kruis-diensten is Restoring Family Links (RFL). RFL valt onder de afdeling Migratie en Restoring Family Links en wordt aangestuurd vanuit het Verenigingskantoor in Den Haag. In het land zijn er in totaal zes vrijwilligersteams werkzaam: in Groningen, Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Deze vacature is voor team Midden, zij heeft wekelijks gesprekken in Utrecht en maandelijks in de Flevopolder. De RFL dienstverlening willen we continu blijven verbeteren om de hulpvrager zo goed mogelijk van dienst te zijn. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die daarvoor openstaat. Ge√Įnteresseerd? Volg je hart en reageer nu. Vertel meer over jezelf en stuur je gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen. Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Heb je nog vragen? Stuur een bericht

Structureel
Lelystad, Dronten, Zeewolde, Urk, Noordoostpolder, Almere

Vrijwilliger Evenementenhulp Flevoland

Rode Kruis District Flevoland

Vrijwilligers van het Rode Kruis staan regelmatig klaar om Eerste Hulp te bieden bij kleine, grote en ook hele grote evenementen (sport, muziek, koningsdag, 5 mei etc). In Almere, Dronten, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de functie van Evenementenhulpverlener. Heb je een geldig EHBO-diploma, dan kan je al gauw aan de slag. Heb je die nog niet, dan kan je eerst de Uitgebreide EHBO-cursus doen bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis geeft haar vrijwilligers ook extra cursussen Evenementenhulpverlening, zodat je nog beter voorbereid hulp kunt verlenen. De cursus volgen en meelopen bij evenementen mag al voor je 18e verjaardag; voor zelfstandig meedraaien bij Eerste Hulpinzetten als hulpverlener moet je 18 jaar of ouder zijn. We verwachten van je dat je ‚ÄĘ je kan vinden in de grondbeginselen van het Rode Kruis ‚ÄĘ je steeds laat bijscholen, zodat je diploma‚Äôs geldig blijven (kan bij het Rode Kruis) ‚ÄĘ als vrijwilliger inzetbaar bent bij evenementen ‚ÄĘ stressbestendig bent ‚ÄĘ goed kan luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers ‚ÄĘ een teamspeler bent en ook zelfstandig kunt werken We bieden je ‚ÄĘ ervaring bij de wereldwijd grootste humanitaire noodhulporganisatie ‚ÄĘ opleidingen en bijscholingen ‚ÄĘ de mogelijkheid om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen ‚ÄĘ een vrijwilligersverzekering voor je Rode Kruisactiviteiten ‚ÄĘ een reiskostenvergoeding voor cursussen en inzetten Enthousiast geworden of meer informatie nodig? Gebruik dan de knop en laat je je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Hopelijk tot snel! Wil je ervaringen horen van vrijwilligers? Zoek bij YouTube op: Evenementenhulp Rode Kruis

Structureel
Almere, Dronten, Lelystad, Zeewolde, Noordoostpolder

Hoofd Bevolkingszorg 

Rode Kruis District Flevoland

Het Rode Kruis is d√© noodhulporganisatie van Nederland. Het Rode Kruis¬†opereert als noodhulporganisatie aanvullend aan de overheid en heeft een vaste plaats in de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing.¬† Het team Bevolkingszorg treedt op bij calamiteiten als ondersteuning van gemeenten en veiligheidsregio‚Äôs bij hun bevolkingszorgtaken. Het Rode Kruis staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van getroffen burgers. Denk bijv. aan de begeleiding en verzorging van bewoners die halsoverkop hun t(e)huis moeten verlaten.¬†Voor het district Flevoland zijn wij op zoek naar een¬† Hoofd¬†Bevolkingszorg 6-8 uur p/wk Wat ga je doen? ‚Äʬ†Je bent¬†samen met de Co√∂rdinator Hulpverlening verantwoordelijk voor het in stand houden van een opgeleid en gemotiveerd Bevolkingszorgteam binnen het district;¬† ‚Äʬ†je¬†signaleert de opleidingsbehoeften van het team hulpverleners, initieert oefeningen en zorgt voor voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de oefeningen;¬† ‚Äʬ†je¬†draagt bij aan de jaarplanning voor Bevolkingszorg in het district;¬† ‚Äʬ†je¬†zorgt voor een periodiek werkoverleg met teamleiders;¬† ‚Äʬ†je¬†werkt op districtsniveau en voert structureel overleg met functionarissen in het district - denk aan contact met¬†supportmedewerkers over opleiding en oefeningen of dagelijkse operationele afstemming met de co√∂rdinator Hulpverlening;¬† ‚Äʬ†je¬†onderhoudt contacten met de afdelingen/locaties over trainingen of materiaalopslag¬† ‚Äʬ†je¬†zorgt voor een optimale ondersteuning van het Bevolkingszorgteam m.b.t. kwaliteit, paraatheid, inzet en aflossing van hulpverleners;¬† ‚Äʬ†je¬†signaleert knelpunten in de taakuitvoering na een inzet en/of oefeningen en werkt mee aan oplossingen;¬† ‚Äʬ†je¬†ziet er in samenwerking met de Co√∂rdinator Hulpverlening op toe of er na een inzet behoefte is aan nazorg voor de vrijwilligers en regelt dit indien nodig;¬† ‚Äʬ†je¬†ondersteunt tijdens een inzet in een actiecentrum de Rode Kruis teamleiders en vrijwilligers door middel van het organiseren van vervoer, verblijf en aflossing;¬† ‚Äʬ†je¬†ondersteunt de Co√∂rdinator Hulpverlening met evaluaties. Wat¬†breng je mee?¬†¬† ‚Äʬ†minimaal HBO werk- en denkniveau ‚Äʬ†Je hebt¬†de volgende modules (online) van het Rode Kruis gevolgd of¬†bent¬†bereid deze binnenkort te volgen:¬† -¬†Welkom bij het Rode Kruis -¬†Grondbeginselen van het Rode Kruis¬† -¬†Mentale Eerste Hulp¬† ‚Äʬ†je hebt¬†een geldig Rode Kruis certificaat ‚ÄėUitgebreide EHBO‚Äô of gelijkwaardig ‚Äʬ†je hebt¬†een geldig Rode Kruis certificaat ‚ÄėBasiscursus Bevolkingszorg‚Äô ‚Äʬ†je bent¬†op de hoogte van alle modules die onderdeel zijn van de leerroute Bevolkingszorg inclusief teamleiders ‚Äʬ†je hebt¬†aantoonbare leidinggevende ervaring. Je moet als Hoofd Bevolkingszorg over een Rijbewijs A of B (E achter B en/ of C is pre) en een auto beschikken. Je bent mobiel bereikbaar (ook buiten kantooruren voor mogelijke ondersteuning bij een crisis). Je bent bereid om buiten de eigen woonplaats op te treden. Voor deze inzet is een VOG vereist. Wij bieden jou: Deze functie biedt je de mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn, het is zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Naast de benodigde training vooraf is er ruimte voor het volgen van andere trainingen en bijeenkomsten. Er wordt een vrijwilligersovereenkomst met je afgesloten. Je bent verzekerd gedurende je inzet voor het Rode Kruis. Ge√Įnteresseerd? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger via vacatures.flevoland@rodekruis.nl. Vertel iets over jezelf en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.¬† Heb je aanvullende vragen over deze functie, schroom dan niet om ze te stellen en stuur een mail aan: Pascal Toledo‚Äď Co√∂rdinator Hulpverlening Flevoland. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Almere, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten

Hoofd Noodhulpteam (Plaatsvervangend)

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, d√°t is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt.¬†Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. Het Noodhulpteam treedt op bij ongevallen en calamiteiten en houdt zich bezig met het ondersteunen van ambulancepersoneel en andere medische professionals. Bij de uitoefening van hun taken werkt het noodhulpteam in georganiseerd verband en wordt hierbij aangestuurd door een teamleider. Voor het district Flevoland zijn wij op zoek naar een¬†Hoofd¬†Noodhulpteam¬†Plaatsvervangend Als Hoofd Noodhulpteam¬†(plaatsvervangend)¬†ben jij onderdeel van een van de noodhulpteams van het Rode Kruis. Je ondersteunt¬†met het team de regionale ambulance dienst bij grootschalige geneeskundige bijstand op EHBO (Basic Life Support) niveau. Je verzorgt zogeheten T3 slachtoffers. Dit zijn (licht) gewonde slachtoffers die nog zelf in staat zijn om te kunnen lopen. Wat ga je doen? ‚Äʬ†Je zorgt¬†mede¬†voor het in stand houden van een opgeleid Noodhulpteam ‚Äʬ†Je motiveert en begeleidt¬†hulpverleners bij de voorbereiding op de taakuitvoering ‚Äʬ†Je draagt zorg voor een optimale ondersteuning van het team met betrekking tot kwaliteit, paraatheid en inzet ‚Äʬ†Je houdt toezicht op het uitvoeren van vastgestelde procedures bij inzet en oefeningen ‚Äʬ†Je bewaakt mede de¬†respons bij een inzet (en stuurt zo nodig bij) ‚Äʬ†Je informeert hulpverleners over nieuwe (beleids)ontwikkelingen ‚Äʬ†Je neemt deel aan besluitvormingsprocessen (landelijk en in het district) ‚Äʬ†Je neemt op operationeel gebied deel aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van oefeningen ‚Äʬ†Je stemt op operationeel niveau¬†af met de Veiligheidsregio, Ambulancedienst en andere ketenpartners ‚Äʬ†Je ziet¬†er¬†op toe of er behoefte is aan psychosociale nazorg na een inzet ‚Äʬ†Je signaleert knelpunten, werkt mee aan oplossingen en schaalt op¬†indien nodig¬† Het¬†volgende profiel past bij jou: ‚Äʬ†Minimaal HBO werk- en denkniveau; ‚Äʬ†Spreekt, leest en schrijft de Nederlandse taal; ‚Äʬ†Heeft¬†goede communicatieve en sociale vaardigheden; ‚Äʬ†Heeft¬†aantoonbare leidinggevende ervaring; ‚Äʬ†Heeft affiniteit met rampenhulpverlening; ‚Äʬ†Heeft een proactieve werkhouding en kan zelfstandig werken; ‚Äʬ†Is representatief en flexibel;¬† ‚Äʬ†Is in het¬†bezit van rijbewijs B en eigen auto; ‚Äʬ†Is actief in de evenementenhulpverlening (basisproces), je hebt de leerroute evenementen eerste hulpverlener afgerond of bent beried deze te behalen. ‚Äʬ†Is mobiel bereikbaar en inzetbaar binnen 15 minuten (bereidheid tot het dragen van een pager) ‚Äʬ†Heeft een¬†Ingevulde werkgeversverklaring¬†(indien van toepassing), de werkgever is akkoord dat je bij alarmering direct weg kan; ‚Äʬ†Heeft kennis van de¬†multidisciplinaire - crisisorganisatie, taken, rollen, bevoegdheden en procedures (of is bereid deze in korte tijd eigen te maken) ‚Äʬ†is bij een oproep in staat om binnen 45 minuten aanwezig te zijn op het Actiecentrum. Wij bieden jou: Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te¬†zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Ge√Įnteresseerd? Reageer nu of heb je aanvullende vragen over deze functie, schroom dan niet om ze te stellen, ook dat kan dmv een berichtje achterlaten met je gegevens. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel