De Luisterlijn zoekt vrijwilligers

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Atolwijk: Hofstede, Plantage, Wijngaard
Lelystad: Overijsselse Hout, Jagersbos
Lelystad-Haven: Lelystad-Haven West
Stadshart: Neringpassage
Categorie:
Gezelschap
Kan online / thuis:
Ja
Tip anderen via:

De Luisterlijn Lelystad e.o. zoekt vrijwilligers die door te luisteren (telefoon /chat) iets voor een ander willen betekenen. Je krijgt een professionele luistertraining en een telefoon in bruikleen en je kunt vanuit huis of op onze locatie de luisterdienst doen.

Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je wil verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Ieder gesprek is uniek. Meld je snel aan de training start binnenkort!

Luisterdienst 1 keer per week
De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van 4 uur, die je zelf in kunt roosteren, per maand werk je 1 keer 's nachts. De nachtdiensten zijn van 00:00 tot 04:00 of 04:00 tot 08:00.

Professionele luistertraining
Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast doe je mee aan intervisies en bieden we ook themabijeenkomsten en workshops aan.

Benodigde kennis of vaardigheden
Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren.

Extra Informatie
De Luisterlijn is al 65 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail.
Kijk voor meer informatie op de website en lees ervaringen van onze vrijwilligers. Enthousiast? Meld je aan via onze website of neem contact op via een berichtje op dit platform.

  • De vraag van Nellie is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
  • Nellie is eerder via deze website geholpen
Laat Nellie weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "De Luisterlijn zoekt vrijwilligers" van Nellie.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo De Luisterlijn
Geplaatst door:
Profielfoto van Nellie
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Nellie
  • De vraag van Nellie is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
  • Nellie is eerder via deze website geholpen