csrf
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad logo
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad

Technische vrijwilliger(s)

Radio Lelystad is de lokale omroep van Lelystad. Wij zijn een publieke omroep die samenwerkt met de NOS en Omroep Flevoland. De omroep bestaat uit 35 vrijwilligers en 3 fulltime journalisten. Radio Lelystad is op meerdere mediaplatformen actief zoals: Radio, website, Facebook, Instagram en YouTube. Wij maken muziekprogramma's maar vooral ook informatieve programma's gericht op Lelystad. Uiteraard krijg je eerst een goede uitleg/cursus hoe de radiostudio werkt, Na de cursus ga je onder begeleiding al direct techniek doen. Een programmatechnicus is de spil in het radioprogramma. Jij draagt zorg dat de presentator en zijn gasten zo goed mogelijk op zender overkomen. Je start de muziek in, zorgt dat de juiste radiojingle gestart word bij het juiste programma-item, communiseert met de presentator over waneer welke muziekstuk, hoeveel tijd de presentator nog heeft enz... Jij bent voor de presentator het baken in het radioprogramma. Je bent dus eigenlijk regiseur en technicus tegelijk. Via het mengpaneel zorg jij dat alles prima klinkt en te horen is op zender. Wij vragen van jou een inzet van gemiddeld 2 uur per week of op evenementen een middag of avond. De uren zijn meestal in de avond of op zaterdag. Voel jij je ook betrokken bij de stad en wil je samen in een leuk team van vrijwilligers meewerken aan nieuwsverspreiding, dan is deze vacature zeker iets voor jou. Wil je meer over Radio Lelystad weten? kijk of luister dan eens naar onze radioprogramma's of volg ons op de socialmediakanalen. Je kunt ingezet worden op studioprogramma's maar ook op leuke evenement in de stad, uiteraard altijd in overleg. Leuke maandelijkse live uitzendingen zijn bijvoorbeeld het Radio Café vanuit de Bibliotheek, of het Weekend Café wat een samenwerking is met Omroep Flevoland. Maar ook grote evenement zoals Jordaan in de Polder en Lelystart. Ook audiofragmenten digitaal monteren behoort bij je functie, dit kan door onze moderne automatisering ook vanuit huis gebeuren. Of gezellig met een journalist mee opstap voor een interview, camera bedienen, geluid, affijn jij en je collega zorgen ervoor dat het er prima opstaat.

Lees meer

structureel

Lelystad

Computerhulp & ICT
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Radio Lelystad is de lokale omroep van Lelystad. Wij zijn een publieke omroep die samenwerkt met de NOS en Omroep Flevoland. De omroep bestaat uit 35 vrijwilligers en 3 fulltime journalisten. Radio Lelystad is op meerdere mediaplatformen actief zoals: Radio, website, Facebook, Instagram en YouTube. Wij maken muziekprogramma's maar vooral ook informatieve programma's gericht op Lelystad.

Uiteraard krijg je eerst een goede uitleg/cursus hoe de radiostudio werkt, Na de cursus ga je onder begeleiding al direct techniek doen.

Een programmatechnicus is de spil in het radioprogramma. Jij draagt zorg dat de presentator en zijn gasten zo goed mogelijk op zender overkomen.

Je start de muziek in, zorgt dat de juiste radiojingle gestart word bij het juiste programma-item, communiseert met de presentator over waneer welke muziekstuk, hoeveel tijd de presentator nog heeft enz... Jij bent voor de presentator het baken in het radioprogramma. Je bent dus eigenlijk regiseur en technicus tegelijk. Via het mengpaneel zorg jij dat alles prima klinkt en te horen is op zender.

Wij vragen van jou een inzet van gemiddeld 2 uur per week of op evenementen een middag of avond. De uren zijn meestal in de avond of op zaterdag. Voel jij je ook betrokken bij de stad en wil je samen in een leuk team van vrijwilligers meewerken aan nieuwsverspreiding, dan is deze vacature zeker iets voor jou. Wil je meer over Radio Lelystad weten? kijk of luister dan eens naar onze radioprogramma's of volg ons op de socialmediakanalen.

Je kunt ingezet worden op studioprogramma's maar ook op leuke evenement in de stad, uiteraard altijd in overleg.

Leuke maandelijkse live uitzendingen zijn bijvoorbeeld het Radio Café vanuit de Bibliotheek, of het Weekend Café wat een samenwerking is met Omroep Flevoland. Maar ook grote evenement zoals Jordaan in de Polder en Lelystart. Ook audiofragmenten digitaal monteren behoort bij je functie, dit kan door onze moderne automatisering ook vanuit huis gebeuren. Of gezellig met een journalist mee opstap voor een interview, camera bedienen, geluid, affijn jij en je collega zorgen ervoor dat het er prima opstaat.

Praktische informatie

Locatie

Lelystad

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Kunst & cultuur

Categorie

Computerhulp & ICT
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Lelystad

Afvalhelden; prikken voor een schoner centrum

Stichting Lelystad Schoon

Het is tijd om onze prachtige stad weer te laten stralen! Samen kunnen we een groot verschil maken door de handen ineen te slaan voor een schoon en opgeruimd centrum. Daarom nodigen wij jou uit om deel te nemen aan onze fantastische Afval Inzamelingsactie! ūüóĎÔłŹ Wanneer: Zaterdag 6 juli ūüďć Verzamelplaats: NS-Station ūüĆŅ Wat: Laten we samen de straten schoonmaken door zwerfafval op te ruimen en te zorgen voor een frisse en uitnodigende omgeving voor ons allemaal. Of je nu jong of oud bent, alleen of met vrienden en familie, jouw hulp is van onschatbare waarde. Laten we onze stad laten zien hoe trots we zijn door deze inzamelingsactie tot een groot succes te maken! Ontmoet mede-stadsbewoners en draag bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. En wie weet, misschien vinden we zelfs enkele verrassende schatten tussen het afval! Neem je positieve energie mee en laten we samen een verschil maken. Samen kunnen we bergen verzetten - en in dit geval, afvalbergen! Doe mee en help ons het centrum te laten schitteren als nooit tevoren! En hier komt het beste deel: na al het harde werk trakteren we onszelf op heerlijk ijs van Billy's Ice Cream!

Structureel
MDT
Challenge
Almere, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder, Urk, Lelystad

Consulent Crisis- Hulpkaart Flevoland

Clip GGz

Als consulent Crisiskaart zet jij jouw expertise en ervaringskennis op gebied van psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek in om anderen te helpen hun eigen Crisiskaart of Hulpkaart te maken. Dit doe je niet alleen, als consulent maak je onderdeel uit van een team. Het team van vrijwillige consulenten bestaat uit o.a. ervaringsdeskundigen op divers gebied met kennis van psychische kwetsbaarheid. Het team wordt ondersteund door een professionele beroepskracht. Jaarlijks worden er trainingen verzorgt om de ervaringsdeskundigen op te leiden tot Crisiskaart consulent. Daarnaast wordt iedere 6 weken de deskundigheid op peil gehouden door intervisiebijeenkomsten waarbij ervaringen kunnen worden besproken. Het is belangrijk om te weten hoe je je 'eigen ervaringen' kunt inzetten. Daarom bieden wij ook de training 'werken met eigen ervaring' aan. Wij werken in de héle provincie Flevoland. Daarom mag je uit alle plaatsen in Flevoland reageren. Leuker nog, kom een keer langs bij een van de Steun en InformatiePunten, de STIPS in Lelystad en Almere. Naast het maken van de kaarten, mag je ook promotie maken voor de Crisis- en / of de Hulpkaart in je eigen omgeving en netwerk. Het is fijn als je goed met de computer kunt omgaan. Op woensdag 1 mei is de training Consulent Hulpkaart. Heb je belangstelling? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Structureel
Lelystad

Ondersteuning bij de Yoga ochtend

Coloriet Laarhof en Laarstaete

We bieden onze bewoners van Laarhof Yoga lessen aan. Dit doen we met een Yoga docente én ondersteuning van vrijwilligers. De vrijwilligers gaan bij toerbeurt, volgens een rooster, zaterdags tussen 9.15 en 11.15 uur ondersteuning bieden. Je kunt zelf aangeven welke zaterdag je wel/niet kunt helpen. Je kan ook op de reserve lijst staan, zodat je gebeld wordt wanneer dit nodig blijkt. . Wat vragen we van de vrijwilliger? - Tafels verschuiven om de vloer vrij te maken - Helpen met drinken klaarzetten - Bewoners ontvangen/ophalen, eventueel begeleiden wanneer ze halverwege de les weg willen. - Na de Yoga les de bewoners terugbrengen. - Tafels weer terug plaatsen Je krijgt van ons een overeenkomst, gratis koffie en thee, een super leuke ervaring én je maakt onze bewoners erg blij. Bovendien krijg je vrijwilligers attenties, leuke bijeenkomsten met een hapje en drankje én eventuele reiskosten vergoeding. Ook kun je, indien wenselijk trainingen volgen. Kom je ons ondersteunen? Neem gerust voor een vrijblijvend gesprek contact met mij. Graag tot ziens Hartelijke groet, Els coördinator vrijwilligerswerk Laarhof/Laarstaete

Structureel
Lelystad

Tuin onkruidvrij maken ? HELP

Esther

Wie kan me -senior- helpen met onkruid verwijderen in voor- en achtertuin. Graag iemand uit directe omgeving. Tegen een vrijwilligersvergoeding. Heb enig gereedschap. Hoeft niet alles in één keer. Het liefste de werkzaamheden uitvoeren in de middag vanaf 14:00 en wil meehelpen waar mogelijk. . Tevens hulp gezocht om houten palen in de grond te plaatsen met schroefgrondankers en daarna gaas aanbrengen met krammen (alle materiaal aanwezig)

Structureel
Lelystad

Gezinsmaatjes gezocht voor 'Samen Oplopen'

Stichting Welzijn Lelystad Samen Oplopen

Word gezinsmaatje en help een gezin! Als gezinsmaatje bij Samen Oplopen loop je een tijdje mee met een gezin. Wat je precies doet, hangt af van wat het gezin nodig heeft. Dat kan zijn: een luisterend oor bieden, steun en advies geven, gezelligheid brengen, helpen met de post, meegaan naar instanties of samen iets leuks met de kinderen doen. Maar wat je ook doet: jij maakt het verschil in het leven van een gezin met veel stress en zorgen. Een gezin dat weinig netwerk heeft om op terug te vallen. Wie kan gezinsmaatje worden? Je bent een volwassene die het fijn vindt om wekelijks of tweewekelijks een paar uur op een vriendschappelijke manier ondersteuning te bieden. Je bent flexibel, communiceert makkelijk en gaat uit van de wens en de mogelijkheden van het gezin. Begeleiding. Je doet mee aan twee digitale trainingen met handige tips en persoonlijke ervaringen. Ook ontmoet je andere gezinsmaatjes en kun je met elkaar ervaringen uitwisselen. Daarnaast krijg je individuele begeleiding van de coördinator. Henriette Verheggen vertelt je graag wat het inhoudt om gezinsmaatje te zijn. 06 46336974 h.verheggen@welzijnlelystad.nl

Structureel
Lelystad

Vrijwilliger sfeermaker Grand Cafe

Coloriet Laarhof en Laarstaete

Wij zijn op zoek naar meerdere vlotte vrijwilligers die invulling kunnen geven aan wisselende activiteiten die we 's middags in het Grand Café op Laarhof willen aanbieden. Lijkt het je leuk om, eventueel samen met je buurvrouw, vriend of vriendin, collega een gezellige middag aan te bieden aan onze bewoners? Dan zoeken we jou! Wie ben je? Het is fijn wanneer je geduld kunt opbrengen. Onze bewoners kunnen niet altijd meer de juiste woorden vinden, maar willen wel graag een praatje maken. Met humor en echte aandacht kom je een heel eind. We zoeken mensen die er echt even voor de ander kunnen zijn. Het is fijn als je zelf initiatief durft te nemen om bijvoorbeeld samen een spelletje te doen. Gezelligheid staat voorop. Wat bieden wij? Leuk vrijwilligerswerk Groter netwerk met sociale contacten Vrijwilligers attenties Bijeenkomsten voor vrijwilligers met een hapje en een drankje indien nodig en wenselijk bieden we 2 keer per jaar een training/scholing aan om een vaardigheid aan te leren. Twijfel je nog? Niet doen. Neem gewoon contact met mij op om te kijken naar onze diverse mogelijkheden. Graag tot snel. Hartelijke groet, Els coördinator vrijwilligerswerk

Structureel
Lelystad

Piano spelen met een meneer

Coloriet Laarhof en Laarstaete

Voor een bewoner van onze locatie Coloriet Laarhof, waar mensen met dementie wonen, zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om samen piano te spelen. De meneer die muzikaal gezelschap aanvraagt heeft een piano op zijn kamer staan. Hij wil graag zijn pianospel blijven oefenen. Dit vindt hij leuker wanneer iemand, met enige kennis, hem gezelschap kan houden. Samen is het toch fijner. Dhr. kan nog redelijk communiceren en loopt in huis met een rollator. *Ben je redelijk muzikaal, hou je van piano spelen, wil je graag van betekenis zijn voor deze meneer? Meld je dan bij mij aan, zodat we onze verwachtingen kunnen uitspreken en wellicht tot een leuke match komen. Wat krijg je van ons? Een vrijwilligers overeenkomst Begeleiding, evt. met tips van onze muziekagoog Je kunt meedoen met aangeboden trainingen op divers gebied Je krijgt leuke attenties tijdens de feestdagen Je doet een leuke ervaring op We bieden vrijwilligers bijeenkomsten aan om onder het genot van een hapje en drankje te bedanken voor de getoonde inzet Graag tot ziens, ook HBO- studenten moedigen we aan om je maatjesproject bij ons te komen doen

Structureel
Lelystad

Gastvrouw/heer Mamacafe LimonadeBrigade

LimonadeBrigade Lelystad

Ben jij die positief ingestelde gastvrouw/heer met luisterend oor die wij zoeken? Het visitekaartje voor LimonadeBrigade Lelystad? Lees dan vooral verder! LimonadeBrigade zoekt Gastvrouwen/Heren De LimonadeBrigade is op zoek naar gastvrouwen/heren voor haar inspiratiepunt voor ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in Lelystad. Speciaal voor de ontmoetingsmomenten in het MamaCaf√© en PeuterCaf√©. Wat vragen wij? Als gastvrouw/heer ontvang je alle bezoekers vanuit een positieve, open houding en stel je ze op hun gemak. Hierdoor voelen zij zich welkom. Je bent gastvrij en gaat makkelijk het gesprek aan met bezoekers. Je kunt goed en zonder oordeel luisteren en stelt mensen op hun gemak. Ben jij diegene die het visitekaartje wil zijn van de LimonadeBrigade? Ben jij minimaal 2 uur per maand beschikbaar? Vind jij het leuk om vaders en moeders te ontvangen onder het genot van een door jou ingeschonken kopje koffie of thee? Kan jij volmondig zeggen: ‚Äúhet mooiste wat je kind kan worden is zichzelf!‚ÄĚ? Wil je in een leuk team werken en onderdeel uitmaken van de groei en ontwikkeling van de LimonadeBrigade? Zit je vol idee√ęn en wil je meedenken over het ontwikkelen van nieuwe activiteiten? Dan ben jij een waardevolle aanvulling voor het Team LimonadeBrigade en willen we je graag leren kennen! Wat bieden we jou? Wij bieden je een fijne, inspirerende werkplek met fijne collega‚Äôs, waarbij je gebruik mag en kan maken van je eigen krachten en talenten. Nieuwsgierig geworden? Loop gerust binnen bij het MamaCaf√© (woensdagochtend) of het PeuterCaf√© (vrijdagochtend) tussen 10.00-12.00 uur in de Bibliotheek. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram.

Structureel
Lelystad

Groepsbegeleider

Huis voor Taal

Als groepsbegeleider heb je een taalgroep onder je hoede en kan een assistent je ondersteunen die je onder de deelnemers werft. Taalgroepen hebben wekelijks bijeenkomsten op een locatie in Lelystad. Binnen Huis voor Taal bestaan er verschillende vrijwilligersfuncties. Maar iedereen streeft hetzelfde doel na: deelnemers stimuleren om zich te ontwikkelen via de werkwijze doen, durven en je daarbij prettig voelen. Je hebt drie kerntaken: 1: je begeleidt een groep deelnemers en assistenten met een Digi- taal- rekenvraag. Samen met de deelnemers bepaal je de inhoud van de bijeenkomsten. De taalvragen van de deelnemers staan dus voorop. Je begeleidt de deelnemers bij het oefenen en zorgt voor een opbouw met oefenmateriaal, zoals de Taalkoffer. 2: je organiseert de taalgroep zodat deelnemers weten hoe zij zich kunnen afmelden; hoe zij hun gegevens kunnen beheren; en wanneer er wel of geen bijeenkomst is. Voor faciliteiten en ondersteuning bij deze organisatie kun je bij het projectteam / coördinatoren terecht. 3: je houdt de voortgang van elke deelnemer in de gaten. Samen met de deelnemers bekijk je wat de vervolgstappen zijn: doorgaan met de taalgroep (en hoe dan) of doorstromen naar een andere activiteit. Een bijeenkomst duurt 1,5 tot 2 uur per week. In overleg bepaal je het dagdeel. Elke taalgroep heeft een eigen oefenlocatie in Lelystad. Je bereidt de bijeenkomst voor en maakt gebruik van interactief materiaal (bijvoorbeeld uit de Taalkoffer). Als groepsbegeleider verbind je je voor langere of in ieder geval voor een vooraf afgesproken periode aan een taalgroep. We werken met halve cursusjaren (september-december en januari-juni). Regelmatig organiseren wij introductie bijeenkomsten zodat je persoonlijk meer informatie krijgt. Wat verwachten we van jou goede sociale vaardigheden. je bent in staat om te improviseren en gebruik te maken van allerlei oefenmateriaal, maar vooral ook om in de praktijk te oefenen. je bent geduldig en laat de deelnemers het tempo bepalen. De taalvraag staat centraal! je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. je neemt deel aan trainingen, webinars en vrijwilligersbijeenkomsten van Huis voor Taal en deelt je ervaringen. halfjaarlijks koppel je aan de coördinator terug hoe het met je deelnemers gaat. organisatietalent en administratieve vaardigheden. al je enthousiasme, positieve feedback, levens- en werkervaring om Huis voor Taal nog beter te maken! We leggen de nadruk op coachen en trainen en niet op lesgeven. Het is handig om ervaring te hebben in het begeleiden van groepsactiviteiten. Wat bieden we jou Vrijwilligerswerk bij Huis voor Taal is leuk, leerzaam en uitdagend. We bieden je de kans om met mensen van over de hele wereld in contact te komen en hen op weg te helpen naar een zelfstandiger leven in Lelystad. We laten je ervaren hoe zinvol het is om taal, rekenen en digitale vaardigheden via onze werkwijze te oefenen. Daarvoor krijg je van ons training. We leveren geschikt oefenmateriaal en inspiratie om met je groep aan de slag te gaan. We zorgen ervoor dat je je ervaringen met anderen kunt delen en dat je voor inhoudelijke vragen terecht kunt bij de coördinator of het projectteam. Als vrijwilliger word je ingeschreven bij Welzijn Lelystad. Regelmatig organiseren wij introductie bijeenkomsten zodat je persoonlijk meer informatie krijgt.

Structureel