Steunouder

Steunouder

Regelmatig
Atolwijk: De Schans
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Welzijn Lelystad is op zoek naar gezinnen, stellen of alleenstaanden die hun hart en huis willen openen voor een kind uit een gezin dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

GEZOCHT:
Steunouder(s) voor een meisje van 6:
Alleenstaande moeder, die veel stress en zorgen heeft zoekt een leuke en betrouwbare steunouder of steungezin voor haar dochter. Liefst in het weekend

Steunouder(s) voor een jongetje van 13 maanden:
Een goedlachse dreumes die eigenlijk alles leuk vindt, maar vooral ook dingen die bewegen. Ouders (vader werkt en moeder heeft gezondheidsklachten) zoeken een steunouder. De inzet van de steunouder mag flexibel zijn. Ouders zijn blij met alle hulp.

Wat wordt er gevraagd:
Je zorgt voor het kind en ontlast daarmee de ouders die dan even tot rust kunnen komen. Heb jij een plekje in je hart en in je huis om een ander gezin te helpen?

Een steunouder vindt het fijn om iemand te helpen en beleeft plezier aan de omgang met kinderen. Als steunouder kun je van onschatbare waarde zijn voor het kind en de ouders die het moeilijk hebben. Je biedt een kind een dag of een dagdeel een gastvrij thuis. Hoe vaak en hoe lang je een steentje bijdraagt, hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden.
Het is handig als je flexibel bent, makkelijk communiceert en grenzen kunt aangeven. Spreekt je dit aan, laat het ons dan weten!

Voordat je start bieden wij jou/jullie een training, waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap en waarin je andere steunouders ontmoet. Ook organiseren we thema- en intervisiebijeenkomsten. Daarnaast krijg je individuele begeleiding van de coördinator.

  • De vraag van Liesbeth is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
  • Liesbeth is eerder via deze website geholpen
Laat Liesbeth weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Steunouder" van Liesbeth.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Liesbeth is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
  • Liesbeth is eerder via deze website geholpen