Gezinsmaatjes gezocht voor 'Samen Oplopen'

Gezinsmaatjes gezocht voor 'Samen Oplopen'

Regelmatig
Atolwijk: Atol, De Schans
Bolder: Hanzepark
Kustwijk: Punter
Lelystad-Haven: Lelystad-Haven Oost
Waterwijk-Landerijen: Wijkcentrum, Voorstraat
Toon meer plaatsen > Zuiderzeewijk: Zuiderzeelaan, Waddenlaan
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Jij kunt het verschil maken in gezinnen met veel stress en zorg. Heb je ruimte in je hart en in je agenda, maak dan een afspraak met me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Hartelijke groet, Henriette

Als gezinsmaatje word je gekoppeld aan een gezin dat veel stress of zorgen kent. Het kan gaan om gezinnen die weinig sociale contacten hebben, problemen in de opvoeding ervaren, maar ook gezinnen met financiële, psychische en/of lichamelijke zorgen.
Met elkaar bespreken we aan welke ondersteuning het gezin behoefte heeft. Dat kan zijn: een luisterend oor bieden, naar post en financiën kijken, meedenken met problemen, Nederlands helpen begrijpen, met de kinderen spelen, meegaan naar verloskundige of consultatiebureau, netwerk vergroten, enz.

Als vrijwilliger vind je het fijn om langere tijd wekelijks/2-wekelijks enkele uren met het gezin op te trekken en op een vriendschappelijke wijze ondersteuning te bieden. Je zult van onschatbare waarde zijn voor de ouders en de kinderen die het moeilijk hebben.
Je bent flexibel, communiceert makkelijk, gaat uit van de wens en de mogelijkheden van het gezin en kan grenzen aangeven.
Spreekt je dit aan, laat het me dan weten!

Voor en tijdens de beginperiode volg je verschillende (digitale) trainingen waarin je handvatten krijgt voor het ondersteunen van een gezin en waarin je andere vrijwilligers ontmoet. Ook organiseren we thema- en intervisie bijeenkomsten. Daarnaast krijg je individuele begeleiding van mij als coördinator.

  • De vraag van Henriette is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
  • Henriette is eerder via deze website geholpen
Laat Henriette weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Gezinsmaatjes gezocht voor 'Samen Oplopen'" van Henriette.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Henriette is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
  • Henriette is eerder via deze website geholpen