Vrijwilliger educatie Oostvaardersplassen

Vrijwilliger educatie Oostvaardersplassen

Tijdsbesteding:
soms
Plaats:
Oostvaardersplassen
Categorie:
Marketing, communicatie & PR, Tuin & natuur
Tip anderen via:

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen spelenderwijs en op een interactieve manier bij de natuur te betrekken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger in de Oostvaardersplassen.

Wat ga je doen?
In de Oostvaardersplassen hebben we een aantal educatieprogramma’s waarbij kinderen zich onderdompelen in de natuur. Als gids neem je kleine groepen van maximaal 15 kinderen mee de natuur in voor tal van leuke activiteiten. Van een avontuurlijke speurtocht en uilenballen pluizen tot waterdiertjes opvissen en onderzoeken, bloemen en planten ontdekken en nog veel meer. We vinden het belangrijk dat de kinderen tijdens de excursie niet alleen iets leren, maar vooral ook iets beleven en iets doen.

Waar is het?
Wij zoeken vrijwilligers voor het educatieprogramma in de Oostvaardersplassen. De meeste activiteiten starten bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad of bij het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders in Almere.

Wat vragen we van je?
Je hoeft geen bioloog te zijn, maar je hebt wel enige basiskennis van natuur.
Je hebt ervaring en/of affiniteit met begeleiden van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Je gaat graag met kinderen de natuur in en laat ze het liefst zelf de natuur beleven.
Je kunt goed samenwerken.
Je kunt op een verhalende en enthousiaste manier informatie overbrengen.
Je bent bereid om minstens vier keer per jaar een activiteit te begeleiden.
Je bent bereid om met eigen vervoer naar het gebied te komen.
Je overlegt, op kosten van Staatsbosbeheer, een verklaring omtrent gedrag (VOG) die vereist is voor werken met kinderen.

Wat bieden we jou?
Je maakt eerst kennis met de boswachter en de vrijwilligers tijdens een leuke middag of avond in het gebied. Vervolgens loop je een aantal keer mee met de andere vrijwilligers. Zo leer je de locaties en activiteiten goed kennen en kun je daarna zelf aan de slag.

Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer ontvang je de digitale vrijwilligersnieuwsbrief en kun je gebruik maken van het online vrijwilligersplatform. Daar zijn allerlei praktische scholingen te vinden en volgen, o.a. over het ontdekken van de natuur met kinderen, het ontstaan van het Nederlands landschap en informatie over onze flora en fauna. Ook hebben we eenmaal per zes weken een kennisavond specifiek voor vrijwilligers in de Oostvaardersplassen. Verder krijg je vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer en een kleine onkostenvergoeding.

Interesse?
Stuur een e-mail met een korte motivatie naar boswachter Nancy Kerpershoek via [e-mailadres verborgen]. Ook vragen over deze vrijwilligersvacature kun je naar haar mailen.

  • De vraag van Jeanine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
Laat Jeanine weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vrijwilliger educatie Oostvaardersplassen" van Jeanine.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Staatsbosbeheer
Geplaatst door:
Profielfoto van Jeanine
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Jeanine
  • De vraag van Jeanine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad