csrf
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad logo
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad

Samen op stap

Bij onze locatie Geldershout woont een mannelijke cliënt die op zoek is naar een maatje. Hij zoekt iemand die stabiel is, sterk in de schoenen staat en die ouder is dan 40 jaar. Hij wil graag met zijn maatje naar activiteiten buiten de locatie, zoals muziek, theater, film, concert of voetbal. Bij deze activiteiten zijn geen begeleiders aanwezig in de directe nabijheid. Door zijn bijzondere verleden en beperking heeft hij iemand nodig die bekend is met de zorg die hij nodig heeft, of die een zorggerichte opleiding heeft. Bijzonderheden Als vrijwilliger voor deze locatie moet je stevig in de schoenen staan en het moeilijke gedrag als een uitdaging zien. De begeleiders zijn aanwezig op de locatie en vertellen je hoe je met de cliënten moet omgaan. De voorkeur gaat uit naar iemand van Turkse komaf. Dag & tijd Contact bij voorkeur op regelmatige basis (wekelijks of eens per 2 weken). Uitstapjes slechts een aantal keren per jaar. Voor wie? Voor een volwassen man met een verstandelijke beperking, in combinatie met moeilijk gedrag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden * We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Deze locatie biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten die hier wonen zijn niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan. Elke vrijwilliger moet daarom stevig in zijn/haar schoenen staan en het moeilijke gedrag als een uitdaging zien. De begeleiders zijn aanwezig op de locatie en vertellen je hoe je met de cliënten moet omgaan.

Lees meer

structureel

Atolwijk: Bongerd, Buitenplaats

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Bij onze locatie Geldershout woont een mannelijke cliënt die op zoek is naar een maatje. Hij zoekt iemand die stabiel is, sterk in de schoenen staat en die ouder is dan 40 jaar. Hij wil graag met zijn maatje naar activiteiten buiten de locatie, zoals muziek, theater, film, concert of voetbal. Bij deze activiteiten zijn geen begeleiders aanwezig in de directe nabijheid. Door zijn bijzondere verleden en beperking heeft hij iemand nodig die bekend is met de zorg die hij nodig heeft, of die een zorggerichte opleiding heeft.

Bijzonderheden
Als vrijwilliger voor deze locatie moet je stevig in de schoenen staan en het moeilijke gedrag als een uitdaging zien. De begeleiders zijn aanwezig op de locatie en vertellen je hoe je met de cliënten moet omgaan. De voorkeur gaat uit naar iemand van Turkse komaf.

Dag & tijd
Contact bij voorkeur op regelmatige basis (wekelijks of eens per 2 weken). Uitstapjes slechts een aantal keren per jaar.

Voor wie?
Voor een volwassen man met een verstandelijke beperking, in combinatie met moeilijk gedrag.

Overig
• Een VOG is verplicht
• Onze proefperiode is 3 maanden
* We kunnen referenties opvragen
• We bieden een reiskostenvergoeding

Locatie informatie
Deze locatie biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten die hier wonen zijn niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan. Elke vrijwilliger moet daarom stevig in zijn/haar schoenen staan en het moeilijke gedrag als een uitdaging zien. De begeleiders zijn aanwezig op de locatie en vertellen je hoe je met de cliënten moet omgaan.

Praktische informatie

Locatie

Atolwijk: Bongerd, Buitenplaats

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Lelystad

Kook- en bakvrijwilligers

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? in de wijk 'de Landerijen' Wat vragen we? Kun jij lekker koken? Vind je het leuk om voor meerdere mensen te koken? Dan zijn we op zoek naar jou. Onze woonlocaties zijn super blij wanneer jij bij hen in de keuken de warme maaltijd wil koken (voor zo’n 10 mensen maximaal). Eigen recepten zijn zeer welkom en je mag natuurlijk zelf mee eten. Dat is juist gezellig! Dag & tijd Tussen 16.30 en 19.00 uur. Het liefste eens per week, waarbij de dag waarop je komt wordt afgestemd tussen jou en de locatie. Bijzonderheden Begeleiders zijn aanwezig op de locaties. Als kookvrijwilliger voor een groep kook je voor gemiddeld 8 tot 10 personen. Hierdoor heeft de begeleiding de handen vrij om meer tijd en aandacht te hebben voor de cliënten. Voor wie? Mensen met een (matig) verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie is één van onze woonlocaties in Lelystad. De zorgvraag is divers, maar alle cliënten hebben een matig verstandelijke beperking.

Structureel
Lelystad

Rustig maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Bij de cliënt thuis. Wat vragen we? Deze gezellige en vrolijke dame zoekt een rustig, vrouwelijk maatje. Ze is een beetje verlegen en vindt het moeilijk om zelf contacten te leggen. Toch gaat ze er graag eens tussenuit. Daarom zoekt ze een vrijwillig maatje met wie ze af en toe op stap kan. Denk hierbij aan een terrasje pakken, of een keertje naar het tuincentrum. Een praatje maakt ze ook graag, dus gewoon bij haar thuis samen wat drinken is ook goed. Soms zit ze niet zo lekker in haar vel en vindt het dan helemaal moeilijk om de deur uit te gaan. In die periodes heeft ze vooral een luisterend oor nodig, iemand die er gewoon even is en gewoon wat gezelligheid met zich meebrengt. Dat helpt om toch samen kleine activiteiten te ondernemen, ook al gaat het niet zo lekker. Dag & Tijd Dinsdag en/of vrijdagmiddag vanaf 13.00. Bijzonderheden Ze heeft behoefte aan structuur en schrikt van onverwachte situaties. Ook mannen vindt ze een beetje eng. Daarom zoekt ze een vrouwelijk maatje. Belangrijk is dat je er echt voor wilt gaan en dat je een langere periode haar maatje wil zijn (minimaal 1 jaar). Bij de eerste contactmomenten is de begeleiding van mevrouw erbij betrokken. Als het contact goed gaat, dan is de begeleiding telefonisch bereikbaar. Je bezoekt deze mevrouw in haar eigen woning. Voor wie? Voor een volwassen vrouw met een licht verstandelijke beperking in combinatie met periodes waarin ze niet zo goed in haar vel zit. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Deze mevrouw wordt begeleid vanuit een woonlocatie, maar woont zelfstandig in haar eigen huis.

Structureel
Lelystad

Groepsvrijwilliger voor diverse activiteiten

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

In de Schoener staat ons activiteitencentrum (AC). Onze cliënten krijgen daar dagbesteding en enkele groepen kunnen jouw hulp goed gebruiken. Bijv. om lekker te wandelen of te fietsen met de cliënten, maar ook om een spelletje te doen, om te helpen bij de lunch of om de begeleiders te helpen gedurende het dagprogramma. Door hun beperkingen hebben de cliënten best veel hulp nodig, waardoor elke paar extra handen welkom zijn. Kortom: als vrijwilliger werk je gezellig mee in het dagprogramma welke we bieden aan onze cliënten. Dag & Tijd Overdag tussen 09.30 en 15.30 uur, maar ook een dagdeel is mogelijk. De dag bepalen we in onderling overleg. Je bent elke week welkom, maar eens per 14 dagen is ook mogelijk. Bijzonderheden Nabijheid bieden is voor deze cliënten heel belangrijk. Je werkt mee naast de begeleiders, of je doet een individuele activiteit samen met 1 cliënt. De begeleiders zijn wel altijd in de buurt aanwezig. Voor sommige activiteiten is fysieke gezondheid een voorwaarde. De cliënten zijn allemaal volwassen qua leeftijd. Maar op emotioneel gebied ligt hun ervaringsleeftijd een stuk lager (tussen 0.5 jaar en 6 jaar). Zij functioneren op laag tot middelmatig niveau. Locatie informatie Bij deze locatie staan meerdere locaties op 1 terrein. De nadruk ligt op een positieve beleving van het leven en behoud van vaardigheden. De meeste cliënten zijn meervoudig beperkt. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding

Structureel
Lelystad

Lunch en buitenspeel vrijwilliger

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

De locatie het Kinderbehandelcentrum (KBC) Lelystad is op zoek naar meerdere vrijwilligers, welke de begeleiders kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Met name tijdens de lunch en het buitenspelen zijn extra paar handen en ogen erg welkom. Je helpt de kinderen van de groep tijdens de lunch. Vanaf 13.00 uur ga je mee naar buiten om een oogje te houden op de kinderen die buiten spelen. Bij slecht weer wordt een speelalternatief binnen aangeboden. Een betaalde kracht is altijd aanwezig. Samen met vrijwilligers is dan altijd voldoende toezicht aanwezig. Dag & tijd Tussen 11.30 en 14.15 uur, op doordeweekse dagen. De dag waarop je komt wordt afgestemd tussen jou en de locatie. Bijzonderheden Begeleiders zijn aanwezig op de locaties, ook tijdens de activiteiten. Dankzij jouw hulp krijgen de kinderen de aandacht die ze verdienen en krijgen de begeleiders zelf ook de gelegenheid om even pauze te nemen. Dat doen ze om de beurt. Even uitblazen en dan weer aan de slag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Bij de behandelgroepen van het Kinderbehandel Centrum hebben de kinderen en jongeren een vaste dagstructuur. De activiteiten op een dag sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van een kind en zijn per groep verschillend. Geborgenheid, veiligheid en voorspelbaarheid staan binnen alle groepen voorop. Hierdoor is er voor elk kind ruimte om te ontwikkelen passend bij het eigen niveau.

Structureel

Anderen bekeken ook

Lelystad

Afvalhelden; prikken voor een schoner centrum

Stichting Lelystad Schoon

Het is tijd om onze prachtige stad weer te laten stralen! Samen kunnen we een groot verschil maken door de handen ineen te slaan voor een schoon en opgeruimd centrum. Daarom nodigen wij jou uit om deel te nemen aan onze fantastische Afval Inzamelingsactie! 🗑️ Wanneer: Zaterdag 6 juli 📍 Verzamelplaats: NS-Station 🌿 Wat: Laten we samen de straten schoonmaken door zwerfafval op te ruimen en te zorgen voor een frisse en uitnodigende omgeving voor ons allemaal. Of je nu jong of oud bent, alleen of met vrienden en familie, jouw hulp is van onschatbare waarde. Laten we onze stad laten zien hoe trots we zijn door deze inzamelingsactie tot een groot succes te maken! Verdien goede karma-punten, ontmoet mede-stadsbewoners en draag bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. En wie weet, misschien vinden we zelfs enkele verrassende schatten tussen het afval! Neem je positieve energie mee en laten we samen een verschil maken. Samen kunnen we bergen verzetten - en in dit geval, afvalbergen! Doe mee en help ons het centrum te laten schitteren als nooit tevoren! En hier komt het beste deel: na al het harde werk trakteren we onszelf op heerlijk ijs van Billy's Ice Cream!

Structureel
MDT
Challenge
Lelystad

Gezellige organisator met passie

Hoeve Vredeveld

Voor onze zorgboerderij zoeken wij, als aanvulling op de professionele activiteiten begeleiders, diverse vrijwilligers die het leuk vinden om met een klein groepje deelnemers (jong en oud) een activiteit te ondernemen op onze locatie. Zo hebben wij bijvoorbeeld een kookclub, een viltclub, een zangclub en willen we deze "clubs" graag uitbreiden voor onze deelnemers. De inzet wordt geleverd op 1 dagdeel naar keuze. Hoeve Vredeveld is een gezellige zorgboerderij waar iedereen welkom is die net een beetje afstand heeft van regulier werk. Heb je een passie voor iets, wellicht dat je onze deelnemers in die passie kunt meenemen. Wij kijken uit naar je reactie!

Structureel
MDT
Lelystad

Horecamedewerker

Kubus

Hou jij er van om in contact te zijn met mensen, een kopje koffie te serveren of een biertje te tappen en onze bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersfunctie voor jou! Als horecamedewerker sta je achter de bar tijdens evenementen en speciale activiteiten. Je verwelkomt bezoekers met een glimlach, schenkt drankjes uit en rekent deze af. Je maakt een praatje met onze bezoekers en zorgt ervoor dat zij een aangenaam verblijf bij Kubus hebben. Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder andere: • Het verkopen van drankjes en kleine versnaperingen; • Zorgen voor een nette foyer en keuken; • Bezoekers hartelijk verwelkomen en ze de weg wijzen in ons inspirerende gebouw; • Assisteren van de huismeester bij diverse taken, zoals het klaarzetten van koffietafels en meer; • Eventueel assisteren met publieksbegeleiding. Wat verwachten wij van jou? • Uitstekende sociale vaardigheden; • Het vermogen om zelfstandig te werken, met de juiste inwerkperiode; • Proactief en stressbestendig: je kunt omgaan met zowel rustige als drukke momenten; • Ervaring in de horeca is een pré, maar geen must! • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal; • minimum leeftijd 18 jaar; • Affiniteit met Kunst en Cultuur is een pré. Flexibele werktijden en voordelen Je werktijden worden in overleg vastgesteld op basis van beschikbaarheid en inschrijving. Ze kunnen zowel in het weekend als doordeweeks vallen, afhankelijk van de geplande activiteiten. Het aantal uren dat je inzetbaar bent, varieert per maand. Je werkt soms zelfstandig en soms samen met andere collega-horecamedewerkers. Wat bieden wij jou? • Een dynamische en creatieve omgeving; • Volwaardig lid van ons culturele team; • Een exclusief kijkje achter de schermen; • Ruimte voor persoonlijke groei en initiatieven; • Begeleiding bij je vrijwilligerswerk; • Toegang tot jaarlijkse medewerkersactiviteiten; • Leuke vrijwilligersuitjes. Klaar om je gastvrije talenten in te zetten en deel uit te maken van ons team? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe jij het verschil kunt maken als horecamedewerker bij Kubus!

Structureel
Lelystad

Technische vrijwilliger(s)

Radio Lelystad

Radio Lelystad is de lokale omroep van Lelystad. Wij zijn een publieke omroep die samenwerkt met de NOS en Omroep Flevoland. De omroep bestaat uit 35 vrijwilligers en 3 fulltime journalisten. Radio Lelystad is op meerdere mediaplatformen actief zoals: Radio, website, Facebook, Instagram en YouTube. Wij maken muziekprogramma's maar vooral ook informatieve programma's gericht op Lelystad. Uiteraard krijg je eerst een goede uitleg/cursus hoe de radiostudio werkt, Na de cursus ga je onder begeleiding al direct techniek doen. Een programmatechnicus is de spil in het radioprogramma. Jij draagt zorg dat de presentator en zijn gasten zo goed mogelijk op zender overkomen. Je start de muziek in, zorgt dat de juiste radiojingle gestart word bij het juiste programma-item, communiseert met de presentator over waneer welke muziekstuk, hoeveel tijd de presentator nog heeft enz... Jij bent voor de presentator het baken in het radioprogramma. Je bent dus eigenlijk regiseur en technicus tegelijk. Via het mengpaneel zorg jij dat alles prima klinkt en te horen is op zender. Wij vragen van jou een inzet van gemiddeld 2 uur per week of op evenementen een middag of avond. De uren zijn meestal in de avond of op zaterdag. Voel jij je ook betrokken bij de stad en wil je samen in een leuk team van vrijwilligers meewerken aan nieuwsverspreiding, dan is deze vacature zeker iets voor jou. Wil je meer over Radio Lelystad weten? kijk of luister dan eens naar onze radioprogramma's of volg ons op de socialmediakanalen. Je kunt ingezet worden op studioprogramma's maar ook op leuke evenement in de stad, uiteraard altijd in overleg. Leuke maandelijkse live uitzendingen zijn bijvoorbeeld het Radio Café vanuit de Bibliotheek, of het Weekend Café wat een samenwerking is met Omroep Flevoland. Maar ook grote evenement zoals Jordaan in de Polder en Lelystart. Ook audiofragmenten digitaal monteren behoort bij je functie, dit kan door onze moderne automatisering ook vanuit huis gebeuren. Of gezellig met een journalist mee opstap voor een interview, camera bedienen, geluid, affijn jij en je collega zorgen ervoor dat het er prima opstaat.

Structureel
Lelystad

Gezinsmaatjes gezocht voor 'Samen Oplopen'

Stichting Welzijn Lelystad Samen Oplopen

Word gezinsmaatje en help een gezin! Als gezinsmaatje bij Samen Oplopen loop je een tijdje mee met een gezin. Wat je precies doet, hangt af van wat het gezin nodig heeft. Dat kan zijn: een luisterend oor bieden, steun en advies geven, gezelligheid brengen, helpen met de post, meegaan naar instanties of samen iets leuks met de kinderen doen. Maar wat je ook doet: jij maakt het verschil in het leven van een gezin met veel stress en zorgen. Een gezin dat weinig netwerk heeft om op terug te vallen. Wie kan gezinsmaatje worden? Je bent een volwassene die het fijn vindt om wekelijks of tweewekelijks een paar uur op een vriendschappelijke manier ondersteuning te bieden. Je bent flexibel, communiceert makkelijk en gaat uit van de wens en de mogelijkheden van het gezin. Begeleiding. Je doet mee aan twee digitale trainingen met handige tips en persoonlijke ervaringen. Ook ontmoet je andere gezinsmaatjes en kun je met elkaar ervaringen uitwisselen. Daarnaast krijg je individuele begeleiding van de coördinator. Henriette Verheggen vertelt je graag wat het inhoudt om gezinsmaatje te zijn. 06 46336974 h.verheggen@welzijnlelystad.nl

Structureel
Lelystad

Zorgvrijwilliger / Maatje

Welzijn Lelystad Zorgvrijwilligers

Weet jij van aanpakken, houd je van gezelligheid of juist van een serieus gesprek en wil je iets betekenen voor een ander? Word dan zorgvrijwilliger/maatje. Door het maken van een praatje, samen te wandelen, het bezoeken van een activiteit of het oppakken van een oude hobby, kun jij van grote betekenis zijn in het leven van een hulpvrager en/of mantelzorger. Hoe zien de werkzaamheden er uit? Als maatje kun je je voor verschillende doelgroepen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een oudere die kampt met eenzaamheid, een hulpvrager met Niet Aangeboren Hersenenletsel die het niet lukt om zelfstandig een activiteit op te pakken of iemand met een lichamelijke beperking die graag in de rolstoel eropuit wil. Een groot aantal hulpvragers zou graag een maatje willen. Welzijn Lelystad is dan ook hard op zoek naar vrijwilligers. Ben jij bereidt je in te zetten als maatje? Neem contact met ons op en wij zetten ons in om een goede match te maken. Werktijden De tijdsbesteding is in goed overleg met jou en de hulpvrager. Gemiddeld is het 2 uur per week. Vaak door de weeks en overdag. Als Welzijn Lelystad bieden wij een prettige en informele werksfeer; begeleiding en ondersteuning op maat; een basistraining; enkele keren per jaar een vrijblijvende bijeenkomsten waarin we elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, elkaar inspirerende en nieuwe kennis kunnen opdoen; een keer per jaar een gezellig samenzijn met vrijwilligers en een bedankje aan het einde van het jaar.

Structureel
Almere, Zeewolde, Noordoostpolder, Lelystad, Dronten

Voorlichter/Gastdocent voor basisscholen

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp.  In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Flevoland zoeken wij een  Voorlichter/Gastdocent voor basisscholen (vrijwilliger)  Het Rode Kruis biedt verschillende gastlessen aan in het onderwijs. Dit aanbod bestaat uit online lesmateriaal waar docenten zelf mee aan de slag kunnen én uit gastlessen die door docenten kunnen worden aangevraagd. Het online lesmateriaal wordt landelijk gecoördineerd. De gastlessen worden verzorgd door regionale teams, bestaande uit vrijwilligers die getraind zijn in educatieprogramma’s.   Wat ga je doen?  Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en onze nieuwste activiteit: de “Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: Lesmateriaal voor het basisonderwijs.  Als Voorlichter/Gastdocent verzorg je samen met andere vrijwilligers de gastlessen of voorlichtingsactiviteiten op scholen of projecten. Je kunt zelf aangeven welke activiteiten en/of gastlessen jij interessant vindt om op te pakken en waar jij je in wilt ontwikkelen.   Ga jij graag een open uitdagend gesprek aan met een groep jongeren, wil jij kennis van Humanitair Oorlogsrecht overdragen of leer je liever EHBO vaardigheden aan kids?  Wij zorgen voor goede training & tools en jij vertegenwoordigt de grondbeginselen, kennis, houding en vaardigheden van onze bijzondere humanitaire hulporganisatie.  Wat vragen we van jou?  • Het voorbereiden van de gastlessen of voorlichtingsactiviteiten  • Het geven van minimaal 4 gastlessen of voorlichtingsactiviteiten per jaar  • Het volgen van de benodigde trainingen alvorens de gastlessen te verzorgen  • Je vindt het leuk om met kinderen of jongeren te werken en staat graag voor een groep  • Je kunt je goed inleven in de doelgroep van 8 tot 12 en/of 12 tot 18 jaar  • Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis.  Wat bieden wij?  • Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen een enthousiaste vrijwilligersgroep  • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk  • Meedraaien in nieuwe activiteiten gericht op de Jeugd  • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden  • Uitgebreide training en verdere ondersteuning  • Reis- en onkostenvergoeding en verzekering  Informatie en aanmelding  Voor meer informatie, laat dan een berichtje achter met je gegevens zodat we je kunnen benaderen. Ben je enthousiast over deze vrijwilligersvacature? Bericht dan je CV en motivatie (met vermelding van een locatie die eventueel jouw voorkeur heeft)

Structureel
Lelystad

Wie helpt om Tour of Art nóg beter te maken?

Stichting Culturale

De Tour of Art Flevoland is een breed gewaardeerd kunstevenement, dat we graag steeds nóg beter blijven maken! Dat zijn een goed bestuur en een grote groep vrijwilligers voor nodig. Onze groep vrijwilligers is de laatste paar jaar fors gegroeid, en we hebben ook een prima bestuur! Waarom dan toch een oproep? Onze huidige penningmeester wil gaan stoppen met deze functie, maar het is helaas ons nog niet gelukt om een opvolger te vinden. Gelukkig doet hij het nog steeds, maar het moment dat hij écht gaat stoppen komt nu wel dichtbij. We hopen iemand te vinden die ons enthousiaste en gemotiveerde team wil versterken. Heb je interesse? Reageer dan op deze oproep, en vraag een vrijblijvend gesprek aan, met de penningmeester, de voorzitter en/of een ander bestuurslid. Ook het meedraaien met een bestuursvergadering om de sfeer te proeven is mogelijk. Bestuurlijke en/of financiële ervaring is zeker een pre, maar niet per se noodzakelijk. De huidige penningmeester is bereid om, zeker de eerste tijd, als niet-bestuurslid mee te blijven helpen met de boekhouding, en zijn opvolger in te werken. Makkelijker kunnen we het toch niet maken? Het betreft een culturele stichting, dus enige feeling met kunst en cultuur is natuurlijk prettig. Maar ook dat is niet per se noodzakelijk.

Structureel
Lelystad, Almere, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten

Medewerker(s) Logistiek / Facilitair

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ben jij iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt en alle materialen regelt omtrent ons aanbod van opleidingen? Het District Flevoland is per direct op zoek naar Facilitair & Logistiek medewerkers (4 - 8 uur per week) Wat ga je doen? De facilitair & logistiek medewerker zorgt ervoor dat • Benodigde materialen aanwezig zijn voor evenementen en noodhulp inzetten • Hulp bij opbouw en afbouw van hulpposten • Benodigde materialen aanwezig zijn voor opleidingen op de locaties • Dat medewerkers en vrijwilligers de juiste kleding hebben • Mens en materiaal vervoerd wordt naar waar dat nodig is • Onderhoud aan gebouwen en materialen Wat breng je mee? • De aard van de functie vereist een goede fysieke belastbaarheid • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in spraak en geschrift • Je bent vaardig met computers • Je bent minimaal 4 tot 8 uur per week beschikbaar, en bent bereid om incidenteel ’s avonds of in het weekend aanwezig te zijn • Je bent een praktisch ingestelde doener • Je bent bereid je te verdiepen in de benodigde richtlijnen en veiligheidsvoorschriften • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat krijg je? Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en trainingen te volgen. Uiteraard krijg je een reiskosten- en onkostenvergoeding en ben je aanvullend verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Interesse? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger via deze website en laat je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Ook voor vragen kan via diezelfde knop. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel