csrf
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad logo
Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad

Begeleiders gezocht voor Sociale Activering

Over: Verslavingsgedrag en middelengebruik kunnen levens verwoesten. Mensen die lijden onder dergelijke problemen hebben recht op de best mogelijke hulp, behandeling en zorg. De missie van Amethist verslavingszorg is het behandelen, begeleiden en ondersteunen van mensen met verslavingsgedrag en middelengebruik opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden of krijgen. Amethist verslavingszorg streeft ernaar om, de verslaving, bijkomende psychiatrische/lichamelijke problemen én het sociaal-maatschappelijk functioneren in samenhang te benaderen, samen met de cliënt. Wanneer sprake is van een ernstige vorm van verslaving, wordt totale abstinentie geadviseerd. Amethist Verslavingszorg heeft hiervoor een breed behandelaanbod vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader met een systeemgerichte benadering. Hierbij kan samen met cliënt, een partner, familielid of hulpverlener of alleen met de cliënt gezocht worden naar alternatieven voor verslaving. Bekrachtigen wat goed gaat en respectvol en op gelijke voet met elkaar omgaan is belangrijk in de benadering. Amethist neemt samen met andere organisaties haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, bij acute en chronische verslavingsproblemen. Sociale activering: Sociale activering heeft als doel de deelnemers die weinig bestaansmiddelen hebben en geen werk hebben dagbesteding (tegen vergoeding en lunch) aan te bieden in de vorm van vuil prikken in de stad. Functie omschrijving: Wij zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om samen met 1 van onze sociotherapeuten clienten te ondersteunen en begeleiden tijdens onze sociale activering, en ondertussen een gezellig praatje maken met onze cliënten. Dagen SA, dinsdag en donderdag van 09.30u tot 13.00u Vaardigheden: We zijn op zoek naar ondernemend iemand die, van aanpakken weet, stevig in de schoenen staat en iemand durft aan te spreken maar vooral behulpzaam en met kwetsbare mensen begaan is. Niet onder invloed zijn van drank en drugs tijdens vrijwilligerswerk. Extra info: Binnen Amethist hebben we de afdeling rehabilitatie (sociale verslavingszorg) en bieden we op onze locaties in Almere, Lelystad en Emmeloord medische zorg aan mensen met een alcohol- en/of drugsverslaving, soms ook in combinatie met andere psychiatrische en/of persoonlijkheidsproblematiek. Binnen de afdeling staat respect voor elkaar en voor de doelgroep hoog in het vaandel. Wij richten ons voornamelijk op de langdurig aan alcohol- en drugsverslaafde mensen, die vaak marginaal functioneren en soms ook dak- of thuisloos zijn. Voor de cliënten van de sociale activering ben je het eerste aanspreekpunt en in nauwe samenwerking met je collega’s zorg je voor een optimaal behandelklimaat.

Lees meer

structureel

Atolwijk: De Meent

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Over:
Verslavingsgedrag en middelengebruik kunnen levens verwoesten. Mensen die lijden onder dergelijke problemen hebben recht op de best mogelijke hulp, behandeling en zorg.
De missie van Amethist verslavingszorg is het behandelen, begeleiden en ondersteunen van mensen met verslavingsgedrag en middelengebruik opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden of krijgen.

Amethist verslavingszorg streeft ernaar om, de verslaving, bijkomende psychiatrische/lichamelijke problemen én het sociaal-maatschappelijk functioneren in samenhang te benaderen, samen met de cliënt. Wanneer sprake is van een ernstige vorm van verslaving, wordt totale abstinentie geadviseerd. Amethist Verslavingszorg heeft hiervoor een breed behandelaanbod vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader met een systeemgerichte benadering. Hierbij kan samen met cliënt, een partner, familielid of hulpverlener of alleen met de cliënt gezocht worden naar alternatieven voor verslaving. Bekrachtigen wat goed gaat en respectvol en op gelijke voet met elkaar omgaan is belangrijk in de benadering. Amethist neemt samen met andere organisaties haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, bij acute en chronische verslavingsproblemen.

Sociale activering:
Sociale activering heeft als doel de deelnemers die weinig bestaansmiddelen hebben en geen werk hebben dagbesteding (tegen vergoeding en lunch) aan te bieden in de vorm van vuil prikken in de stad.

Functie omschrijving:
Wij zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om samen met 1 van onze sociotherapeuten clienten te ondersteunen en begeleiden tijdens onze sociale activering, en ondertussen een gezellig praatje maken met onze cliënten.
Dagen SA, dinsdag en donderdag van 09.30u tot 13.00u

Vaardigheden:
We zijn op zoek naar ondernemend iemand die, van aanpakken weet, stevig in de schoenen staat en iemand durft aan te spreken maar vooral behulpzaam en met kwetsbare mensen begaan is. Niet onder invloed zijn van drank en drugs tijdens vrijwilligerswerk.

Extra info:
Binnen Amethist hebben we de afdeling rehabilitatie (sociale verslavingszorg) en bieden we op onze locaties in Almere, Lelystad en Emmeloord medische zorg aan mensen met een alcohol- en/of drugsverslaving, soms ook in combinatie met andere psychiatrische en/of persoonlijkheidsproblematiek. Binnen de afdeling staat respect voor elkaar en voor de doelgroep hoog in het vaandel. Wij richten ons voornamelijk op de langdurig aan alcohol- en drugsverslaafde mensen, die vaak marginaal functioneren en soms ook dak- of thuisloos zijn. Voor de cliënten van de sociale activering ben je het eerste aanspreekpunt en in nauwe samenwerking met je collega’s zorg je voor een optimaal behandelklimaat.

Praktische informatie

Eenmalig 10 tot 12 uur

dinsdag

donderdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Atolwijk: De Meent

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Lelystad

Gastvrouw / Gastheer bij de Inloop van STIP

Clip GGz

Niets is ons te gek! Informatie verschaffen, advies geven en ondersteuning bieden aan mensen met psychische kwetsbaarheid waardoor deze optimaal kunnen (blijven) deelnemen aan de samenleving in Lelystad. Dat is wat wij doen bij het Steun en InformatiePunt STIP GGz Lelystad. Wij zijn een voor- en door- organisatie, waar iedereen zijn of haar expertise en / of ervaringskennis mag inzetten om een ander te ondersteunen. Óf om even op een ander te mogen leunen als het even niet zo goed gaat. Lijkt het je leuk om ook bij STIP als vrijwilliger aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom met of zonder kwetsbaarheden. Bij iedere aanmelding voor vrijwilligerswerk gaan we in eerste instantie kijken wat er bij de aanstaande vrijwilliger het beste zal passen. Het kan zelfs zo zijn dat we nieuwe werkzaamheden zullen organiseren als dat specifiek nodig zou zijn. Er zijn verschillende nu bekende en vaste activiteiten en werkzaamheden die door de vrijwilligers gedaan kunnen worden: - voorlichting geven, - bezoekers bijstaan in hun zoektocht, - een luisterend oor bieden, - informatie verzamelen, - huishoudelijke zaken regelen (koffie en thee schenken etc.), - telefoon aannemen, - de website en / of de Socials bijhouden, - administratief ondersteunen etc. Kom gewoon eens langs tijdens één van de inloopmomenten om met ons kennis te maken. Dit kan op: - maandag in De Dukdalf, Punter, 8242EK Lelystad - dinsdag in De Waterbever, Voorstraat, 8226KB Lelystad - donderdag op De Waterspiegel, Neringsweg, 8224 KB Lelystad - vrijdag in Zuiderzee, Waddenlaan, 8223 CL Lelystad van 13.00 - 16.00 uur.

Structureel
Lelystad

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij creatief, of juist sportief, of houd je wel van een spelletje? Of maak je graag een praatje? Wie weet kun je dan wel wat moois betekenen op onze opvanglocatie voor dak- en thuislozen! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om eens langs te komen op onze locatie om een praatje te maken of een spelletje te doen met onze bewoners. Ook leuk als je een andere hobby wilt delen.Ben je bijvoorbeeld creatief? En zie jij mogelijkheden om hierin één keer of vaker wat aan te bieden aan onze bewoners? Denk aan tekenen, schilderen, of wat voor bezigheid jou goed ligt? Of ben je heel sportief en zou je het leuk vinden om eens een sportieve activiteit met ons in te plannen voor onze bewoners? We komen graag met je in contact! Hoe mooi zou het zijn als onze bewoners zien dat er mensen zijn die, zonder tegenprestatie, contact met hen willen leggen en ze even willen afleiden van hun situatie! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) - we vragen (als je je structureler inzet) een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is gratis. Wat bieden wij: - De kans om een positieve impact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je misschien maar deels in de omschrijving past, hopen we dat je toch gewoon reageert!

Structureel
Lelystad

Vrijwilliger voor een praatje, spelletje

Coloriet De Hoven

Als vrijwilliger bij Coloriet kun je je eigen interesses en talenten inzetten voor het blij maken van onze (oudere) bewoners en cliënten. Help bij één van de activiteiten of ondersteun op de huiskamer. Ga samen een frisse neus halen in de buitenlucht tijdens een wandeling of tocht op een duo-fiets. Maak iemand blij met het doen van een boodschap, een klusje in huis of het onderhoud van de tuin. Alle hulp is welkom! We hebben tal van werkzaamheden waar je bij kunt ondersteunen. Samen met een bewoner een wandelingetje maken, een spelletje doen op de huiskamer of 1 op 1 een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee. Of bezoek ouderen die nog zelfstandig thuis wonen, (met de zorg van Coloriet dichtbij), zij vinden het fijn om bezoek te krijgen. Zo’n klein moment is een welkome onderbreking van de dag. Samen koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen. Misschien vindt jij dat lastige puzzelstukje waarmee de ander weer verder kan. Samen naar de markt of de winkel. Dat brengt de gezelligheid waar ze zo naar uitkijken. Maar je kunt iemand ook blij maken met door een klusje in huis te doen of met onderhoud van de tuin. De werktijden en aantal uren zijn in overleg en altijd afhankelijk van jouw beschikbare tijd. Het liefst bieden we onze bewoners structureel iets aan maar zo af en toe er echt even voor iemand zijn is minstens zo belangrijk. We vinden het belangrijk dat je geduldig bent, humor hebt en zelf een praatje aan kunt gaan met onze verschillende bewoners. We waarderen het wanneer je net zo met onze bewoners omgaat , zoals je zelf wilt dat er met jou wordt omgegaan. We bieden trainingen aan over verschillende thema's. Je mag zelf ook aangeven aan welke training je behoefte hebt, zodat we kunnen inspelen op de behoeften van de vrijwilligers. Bij aanvang van je werk krijg je een aanspreekpunt aangewezen. Hij of zij maakt je wegwijs en je kunt eventuele vragen aan hem of haar stellen.

Structureel
Lelystad

Hou je van gezelligheid? Dan zoeken wij jou!

Coloriet De Hoven

Elke dinsdag vind het er wisselend programma plaats waar bewoners uit de Hoven graag naar toe gaan. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen ondersteunen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het klaarzetten van de ruimte, alsook willen ondersteunen bij de activiteit en na afloop willen helpen met opruimen. Het gaat om de dinsdagochtend 9:30 uur tot 12:00 uur of van 14:00 uur tot 16:30 uur. Je moet fysiek in staat om rolstoel te kunnen duwen en wij vragen een voldoende beheersing van de nederlandse taal. Vrijwilligers krijgen bij coloriet jaarlijks verschillende scholingen aangeboden

Structureel
Lelystad

Samen winkelen

Coloriet De Hoven

Vind jij het leuk om deze lieve vrouw te helpen met het winkelen? Lieve zelfstandig wonende mevrouw is op zoek naar een pittige (het liefst vrouwelijke) vrijwilliger. Mevrouw zou heel graag willen dat de vrijwilliger mee gaat om te hepen. Zij heeft een rollator en een scootmobiel, en die kan ze beide niet meenemen, terwijl ze beide wel nodig heeft, omdat ze met haar scootmobiel niet meer in alle winkels kan. Met de rollator kleine beetjes lopen lukt haar wel, en daar geniet mevrouw van. Ze zou het fantstisch vinden om wekelijks een keer te kunnen winkel. De tijden/dagen moeten dan in onderling overleg worden bepaald. Wij zoeken een enthousiast persoon met voldoende empatisch vermogen en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Vanzelfsprekend staan wij je met raad en daad bij en kun je altijd op ons terugvallen.

Structureel
Lelystad

Zorgvrijwilliger/ Patientsupport

Welzijn Lelystad Zorgvrijwilligers

Twee horen meer dan één. Vind je het leuk om iemand te begeleiden naar het ziekenhuis? Word dan vrijwilliger patientsupport. Hoe zien de werkzaamheden er uit? Als vrijwilliger begeleidt je mensen naar het ziekenhuis of naar andere specialisten, zoals de audicien, de opticien, de fysiotherapeut enz., (soms vindt de afspraak buiten Lelystad plaats). Je helpt de hulpvrager bij de voorbereiding op het gesprek met de arts of specialist. Je staat de hulpvrager bij tijdens de communicatie in de spreekkamer en het na-gesprek en bij de opvang van emoties. Je begeleidt de hulpvrager tijdens het vervoer van en naar het ziekenhuis/specialist. Werktijden Werktijden in overleg (altijd overdag en doordeweeks). Op afroep. Als Welzijn Lelystad bieden wij een prettige en informele werksfeer; begeleiding en ondersteuning op maat; een basistraining; enkele keren per jaar een vrijblijvende bijeenkomsten waarin we elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, elkaar inspirerende en nieuwe kennis kunnen opdoen; één keer per jaar een gezellig samenzijn met vrijwilligers en een bedankje aan het einde van het jaar.

Structureel
Lelystad, Amsterdam, Elburg

Chauffeur ANWB Automaatje Lelystad gezocht.

Stichting Welzijn Lelystad Vervoersdiensten

ANWB Automaatje Lelystad is een vervoerservice voor en door inwoners van Lelystad. Naast vervoer is het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Vrijwilliger rijdt in eigen auto en krijgt een onkostenvergoeding. U heeft een WA verzekering met inzittendenverzekering afgesloten. U bent eigenaar van de auto en de auto is APK gekeurd. Vrijwilliger rijdt naar diverse bestemmingen binnen en buiten Lelystad.

Structureel
Lelystad

Zwem vrijwilliger

Interakt Contour

Ben jij niet bang voor water en kan je anderen motiveren tot het aangaan van uitdagingen? Ben je sociaal en kan je je verplaatsen in de ander? Dan komen we graag in contact met jou! Onze dagbesteding voor mensen met NAH (Niet aangeboren Hersenletsel) gaat wekelijks zwemmen op maandag morgen bij de Koploper. Voor onze zwem activiteit zijn we op zoek naar een vrijwilliger die onze cliënten naast onze vaste begeleider kan ondersteunen tijdens het volgen van deze activiteit en het uitvoeren van de verschillende bewegings oefeningen in het water. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan onderzoeken we graag tijdens een eerste kennismaking wat we voor elkaar kunnen betekenen. Leggen we meer uit over InteraktContour en onze doelgroep en wat deze vrijwilligersfunctie precies inhoudt.

Structureel