Jongeren en vrijwilligerswerk

Jongeren en vrijwilligerswerk
Hoe zit dat eigenlijk met vrijwilligerswerk? Ben je nieuwsgierig en zou je zelf willen onderzoeken wat jij zou kunnen doen als vrijwilliger? Er zijn veel variaties op het doen van vrijwilligerswerk. Zo heb je in verschillende branches vrijwilligerswerk doen en soms geeft vrijwilligerswerk ook de mogelijkheid om door te groeien. Ook staat vrijwilligerswerk natuurlijk goed op je cv, kun je je een portfolio opbouwen én kun je met vrijwilligerswerk je netwerk uitbreiden en leuke contacten opdoen. Je leert nieuwe vaardigheden en je doet waardevolle ervaring op! 

Zorgvrijwilliger
Als zorgvrijwilliger, oftewel ‘maatje’, maak je het dagelijks leven van een ander plezieriger. Je wordt gekoppeld aan iemand die goed bij jou past. Er moet natuurlijk wel een klik zijn tussen jullie.

Mensen die een ‘maatje’ nodig hebben, hebben vaak weinig contact met anderen maar sommigen zijn ook echt eenzaam. Deze groep mensen heeft heel eenvoudig behoefte om samen eens een wandeling te maken, een beetje te kletsen of samen een boodschap te doen. Ook mantelzorgers vragen ondersteuning aan van een ‘maatje’. Als ‘maatje’ neem je dan een dagje of een paar uur de mantelzorgtaken waar.

Wil je een zorgvrijwilliger worden? Meld je bij ons aan! Er zijn geen specifieke eisen gesteld aan leeftijd, opleidingsniveau of ervaring. Belangrijker is dat je discreet bent, je afspraken nakomt en dat jij je kan verplaatsen in een ander.

Challenge Up
Challenge Up enthousiasmeert jongeren om iets te doen voor een ander. Je vergroot hiermee je burgerschap, je ontmoet leeftijdsgenoten en je kunt meedenken over activiteiten. Naast het vrijwilligerswerk kun e ook meedoen aan leuke activiteiten en/of workshops. Een jongerencoach gaat samen met jou kijken wat jou leuk en interessant lijkt en houdt regelmatig contact met jou. De jongerencoach weet precies hoe de wereld van een jongere eruit ziet en wat hen beweegt, maar spreekt ook dezelfde taal.

Enthousiast geworden? En lijkt het je leuk om samen met andere jongeren vrijwilligerswerk te doen? Of weet je nog niet zo goed wat je wilt doen, en zoek je daar hulp bij? Neem dan eens een kijkje bij Challenge Up. Je kunt ook bellen of appen op 06-11315716 of mailen naar challengeup@welzijnlelystad.nl. 

Als je een overzicht wilt van alle beschikbare vrijwilligers vacatures op deze vacaturebank, kan kun je hier klikken.

 

 

 

Foto : Jongeren tijdens het Red Carpet Heroes event, juli 2019