Kennisbank artikel

Zoek in onze kennisbank

Trendrapport Vrijwilligerswerk 2021 [e-book]

Geplaatst op: 28 april 2021
Organisatie: Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad
Platform:
  • n.v.t.
Categorie:
  • Overige informatie
NLvoorelkaar onderzoekt samen met de Prof. dr. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit jaarlijks de nieuwste trends op het gebied van vrijwilligerswerk, vrijwillige inzet, zelfredzaamheid en eenzaamheid en uiteraard de rol van een online platform hierin.

2020 was een jaar om (nooit) te vergeten.

Het jaar waarin Corona niet alleen maar een biertje was, Positief niet alleen maar positief, Isolatie niet alleen iets was voor tussen de spouwmuren, de Jonge niet meer alleen met kaas geassocieerd werd en mondkapjes niet meer alleen bij doe-het-zelven nodig bleken.

Maar 2020 was ook het jaar waarin Nederland massaal voor elkaar klaar stond. Coronahulpinitiatieven verspreidden zich bijna sneller dan het virus, de pers omarmde alle hartverwarmende acties, nog nooit was de bereidheid om elkaar te helpen zo zichtbaar.

Dat deed ontzettend interessante dingen met zowel de hulpbehoefte als de behoefte om te helpen. Met dit trendrapport krijg je een overzicht van de ontwikkelingen het afgelopen jaar (hallo virtueel vrijwilligen!) en inzicht in de trends voor 2021. Met praktische tips en handvatten hoe je hier op in kunt spelen om zoveel mogelijk vrijwilligers te werven/ mensen te helpen.

DE BELANGRIJKSTE VRIJWILLIGERSWERK TRENDS VOOR 2021

NLvoorelkaar onderzoekt samen met de Prof. dr. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit jaarlijks de nieuwste trends op het gebied van vrijwilligerswerk, vrijwillige inzet, zelfredzaamheid en eenzaamheid en uiteraard de rol van een online platform hierin. We combineren een big data analyse over meer dan 350.000 platformactiviteiten en een grootschalig vrijwilligersonderzoek (13.926 respondenten) zodat we voor jou de beste trends en inzichten kunnen selecteren. Handig om het komende jaar nóg meer vrijwilligers te werven, mensen te verbinden en te helpen.

De belangrijkste trends en inzichten voor 2021

  • Coronahulp: behoefte aan kletsers en klussers
  • Vrijwilligersvacatures worden opener & uitnodigender
  • Flexibiliteit (agenda, locatie, taken) wint aan terrein
  • Eenzaamheid wint ook aan terrein maar vrijwilligerswerk doen helpt
  • Jongeren willen de meeste impact maken in 2021
  • 11 dagen vrijwilligerswerk per vrijwilliger per jaar blijven onbenut
  • Omdenken wordt populairder en levert win-win op

Download het Trendrapport hier gratis en lees meer over de trends, inzichten én de vertaalslag naar de praktijk. Met praktische tips zodat je helemaal klaar bent voor het komende jaar!


Informatie

Filteren

  • Categorieën
Toepassen