LelystadLeert

Taalcoaching op afstand

  • Wanneer: 2 februari tot 2 maart
  • Tijd: 19:00
  • Platform: Taal & educatie

Is het om welke reden dan ook niet mogelijk om de anderstaligen ‘live’ te ondersteunen bij het beter Nederlands leren? Wil je weten hoe je op afstand begeleiding kunt bieden? Na deze Webinar weet je hoe je dat op een gemakkelijke manier kunt doen.

Taalcoaching op afstand

Informatie

Tijdens de webinar bespreken we de volgende situaties:

  • Ik begeleid een anderstalige met wie ik met SpreekTaal werk. Hoe kan ik dit voortzetten?
  • Ik begeleid een anderstalige. Wij gaan vooral op pad, we werken niet met een boek. Hoe oefen ik in de praktijk?
  • Ik begeleid twee anderstaligen die het inburgeringsexamen lezen en schrijven nog moeten halen. Hoe kan ik ze ondersteunen?
  • Ik begeleid een groepje van vier tot zes anderstaligen in de bibliotheek en geef ze elke week twee uur les. Op welke manier kan ik hiermee doorgaan?
  • Ik organiseer elke twee weken een Taalcafé. Kan ik het Taalcafé op een of andere manier laten doorgaan?

We gaan in op de onderliggende doelen, welke digitale tools je zou kunnen inzetten en we geven een aantal voorbeelden van wat je op afstand kunt doen, aangevuld met enkele didactische tips.

Trainer

Vita Olijhoek en Anja Valk geven deze webinar. Je kent hen misschien al van de webinars Iedereen actief en Taal in de praktijk. Ze leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk en zijn beiden ervaren NT2- docenten. Ze geven in het hele land NT2-workshops en hebben hun eigen docentenopleiding. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van Actief met taal, Taalprikkels en Praktisch Didactisch. In 2020 verschijnt van hun hand KlasNL, een leergang NT2 naar A1 voor langzaam lerenden.

Webinar terugkijken?

We nemen webinars doorgaans niet op, omdat we het graag interactief houden. Voor de webinar Taalcoaching op afstand maakten we een uitzondering. Wil je deze terugkijken? Zie hier de opname van Taalcoaching op afstand.

Voor meer informatie bekijk deze website.

Praktische informatie

Contactpersoon Gea van der Broek
E-mail E-mail contactpersoon
Telefoon: 0320707159
Kosten: Geen
Docent: Het begint met Taal
Locatie: ONLINE