LelystadLeert

Eenvoudig communiceren = makkelijk praten(Webinar)

  • Wanneer: 1 februari tot 1 maart
  • Tijd: 19:30
  • Platform: Taal & educatie

Ben je taalvrijwilliger of communiceer je vaak met anderstaligen… hoe spreek je dan zelf eenvoudig Nederlands? Als je je zelf hoort praten, denk je… dat klinkt best ingewikkeld, hoe maak ik het simpeler? Eenvoudig spreken is nl. een hele kunst! Hoe maak je korte én goede zinnen, zodat je beter begrepen wordt? Na deze webinar heb je meer inzicht in je eigen taalgebruik en ben je beter in staat om te ‘schakelen’ naar het taalniveau van een ander.

 Eenvoudig communiceren = makkelijk praten(Webinar)

Informatie

Inhoud

Bij deze webinar gaan we in op:

  • afschalen en opschalen
  • zinnen korter maken: welke woorden zijn weg te laten?
  • zinnen anders maken: welke woorden kun je vervangen door andere?
  • tips bij communicatie
  • spreektaal-voorbeelden – korte conversaties

Voorbereiding

Bij de webinar gaan we uit van ieders (schat aan) praktijkervaringen. Bedenk alvast: tegen welke situatie loop jij aan? Tijdens de webinar kun je dat inbrengen via de chat. We proberen daar zoveel mogelijk op in te gaan.

De trainers

Magda van der Wees werkte jarenlang als taal- en participatiecoördinator bij een taalmaatjesorganisatie in Amsterdam. Vanuit deze praktijk ontwikkelde ze diverse methoden en trainingen, gericht op taal en vrijwilligerswerk. Ook werkte ze vier jaar bij een NGO in Zuid-Afrika. Momenteel werkt ze als Adviseur Vrijwillige Inzet bij de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere).

Lida Bovenschen werkte jarenlang bij een taalaanbieder en is momenteel coördinator van het project Taal in Huis van de VMCA.

Meedoen met de Webinar? Meldt je aan op huisvoortaallelystad@gmail.com. Je ontvangt dan een LINK naar de Webinar.

Webinar terugkijken?

We nemen webinars doorgaans niet op, omdat we het graag interactief houden. Voor de webinar Taalcoaching op afstand maakten we een uitzondering. Wil je deze terugkijken? Zie hier de opname van Taalcoaching op afstand.

 

Praktische informatie

Contactpersoon Gea van der Broek
E-mail E-mail contactpersoon
Telefoon: 0320-707159
Kosten: Geen
Docent: Het begint met Taal
Locatie: ONLINE