LelystadLeert

Interculturele competenties Webinar

  • Wanneer: 1 februari tot 1 maart
  • Tijd: 13:00
  • Platform: Zorgvrijwilligers,Taal & educatie

Nieuwkomers die de Nederlandse taal leren hebben hun eigen culturele achtergrond en communicatiestijl; die heb jijzelf trouwens ook. Na deze webinar weet jij wat interculturele competenties zijn. Ook weet je hoe je jouw interculturele competenties en die van jouw maatje(s) kunt versterken. Je krijgt uitleg over waarom er culturele misverstanden kunnen ontstaan en hoe je hiermee het beste kunt omgaan.

Interculturele competenties Webinar

Informatie

In de webinar krijg je informatie en opdrachten rondom cultuur en interculturele communicatie. Hierdoor word jij je meer bewust van interculturele competenties, culturele verschillen en de invloed daarvan op je oefenpraktijk.
De workshop is bedoeld voor taalvrijwilligers die meer willen weten over het omgaan met culturele misverstanden en hiervoor handvatten willen krijgen. Je reflecteert daarbij ook op je eigen aanpak.

Voorbereiding

Tijdens de webinar kun je eigen ervaringen inbrengen. Denk hierbij aan eventuele misverstanden die naar jouw idee ontstaan zijn door culturele verschillen (verbaal of non-verbaal). De trainer probeert in te gaan op jouw voorbeelden.

De trainer

Rachel Zuilhof is werkzaam bij de afdeling VU-NT2 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze werkt als docent Nederlands als tweede taal, assessor NT2 en als trainer Interculturele communicatie. Als antropoloog en socioloog heeft ze onderzoek gedaan en gewerkt in Noord-Marokko en Kameroen.

Meedoen met de Webinar? Meldt je aan op huisvoortaallelystad@gmail.com. Je ontvangt dan een LINK naar de Webinar.

Webinar terugkijken?

We nemen webinars doorgaans niet op, omdat we het graag interactief houden. Voor de webinar Taalcoaching op afstand maakten we een uitzondering. Wil je deze terugkijken? Zie hier de opname van Taalcoaching op afstand.

Praktische informatie

Contactpersoon Gea van der Broek
E-mail E-mail contactpersoon
Telefoon: 0320707159
Kosten: Geen
Docent: Het Begint met Taal
Locatie: ONLINE