Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Vrijwilliger Chris viert jubileum!

20 augustus 2018

Vrijwilliger Chris viert jubileum! Vrijwilliger Chris (33 jaar) viert zijn 5-jarige jubileum als vrijwilliger. Vanwege zijn beperking door een autisme spectrum kreeg hij ambulante begeleiding via Triade. ‘Ik deed altijd al veel met computers’ vertelt Chris ‘en wilde graag mijn kennis en kwaliteiten inzetten. Daar ben ik toen met een werkmakelaar naar gaan kijken’.

 

Uiteindelijk kwam hij bij Welzijn Lelystad terecht als pr-vrijwilliger. ‘In augustus 2013 ben ik gestart. In eerste instantie ging ik social media en de website beheren van Lelystad in Dialoog’. Al snel werd Chris ook gevraagd om in mfa Hanzeborg de beheerder te komen assisteren. Zijn vrijwilligersloopbaan nam een snelle vlucht, want na 2 jaar zat hij 3 dagdelen in de week in mfa Zuiderzeeweek en nu ook een dagdeel in de week in de Waterbever. ‘Binnenkort start ik weer op een nieuwe locatie en daar heb ik heel veel zin in. Maar naast het beheer doe ik ook fotografeerklussen en zie je mij regelmatig op evenementen vanuit Welzijn Lelystad, zoals voor LelystadDoet!’. Voor Chris voelt de organisatie als een grote familie en niet alleen als zijn collega’s. Hij hoopt dan ook dat hij via deze weg kan opstromen naar een betaalde functie.

Het liefste doet hij toch wel fotografie. Des te leuker dat hij door zijn inzet als vrijwilliger-fotograaf bij Welzijn Lelystad zich ‘in the picture’ heeft kunnen zetten bij de grotere evenementen. ‘Ik ben gevraagd om Jolpop te fotograferen en bijvoorbeeld LelySTART, maar ook kleinere evenementen zoals voorheen de huttenbouw, de leefstijl-dag in samenwerking met Welzijn Lelystad en diverse vrijmarkten ben ik voor gevraagd’, aldus Chris. Dat hij zeer ambitieus is, mag gezegd worden. Hij is van plan iets te organiseren voor mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen die wat meer buiten de maatschappij staan. Dit project wil hij opzetten samen met mensen met een beperking. Voor dit mooie grootse plan heeft hij verschillende partijen betrokken en benaderd. Zodra er groen licht komt, kan een datum voor een try-out geprikt worden. ‘‘Mensen laten shinen, dat is de bedoeling’ zegt Chris en dat wil hij regelmatig terug laten keren. Dat we van Chris zeker nog meer zullen gaan horen, dat mag wel duidelijk zijn!