Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Het geeft mij veel voldoening om een maatje te zijn!

28 augustus 2018

Het geeft mij veel voldoening om een maatje te zijn! Milena (28 jaar) is sinds januari dit jaar zorgvrijwilliger (maatje buddy). Ze bezoekt iedere week op maandag haar hulpvrager, een vrouw van 43 jaar. Beide kijken iedere keer weer uit naar deze bezoekjes. Ze hebben een super leuke klik en kletsen met z’n tweeën heel wat af. Wij bewonderen het dat Milena zich inzet voor anderen. De collega's van Informele Zorg zetten haar daarom graag in het zonnetje!
 
De volgende vragen werden aan Milena gesteld:
 
Wat maakt dat jij zo actief bent als vrijwilliger? 
Ik heb zelf in het verleden een moeilijke tijd gekend. Ik ben vrij jong mijn moeder verloren en dat is een zware periode voor mij geweest. Gelukkig had ik toen steun van mensen uit mijn omgeving. En tegelijk had ik ook wel graag een maatje gehad toendertijd. Daarom wil ik dat nu graag voor een ander kunnen zijn.
 
Wat vind je leuk aan het werk als zorgvrijwilliger?
Het geeft mij veel voldoening. De afwisseling, de gezelligheid en dat ik iemand met mijn hart en gevoel kan bijstaan. Mijn hulpvrager en ik hebben veel raakvlakken in onze levensgeschiedenis. Dat maakt dat we elkaar goed begrijpen. We hebben serieuze gesprekken, luchtige gesprekken en alles daartussenin.
 
Jij brengt een glimlach op het gezicht van jouw maatjes. Jij geeft hen zoveel moois. Wat brengt het vrijwilligerswerk jou?
Het maatje zijn geeft mij een enorme spiegel. Ik zie steeds beter wat ik in mijn leven heb, hoe hard ik heb gevochten om er weer bovenop te komen. Om nu wat voor een ander te kunnen betekenen, is een kadootje na dat harde werken. Ik voel mij dan weer extra rijk als ik besef hoe ver ik alweer ben gekomen.