Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Exakwa neemt boegbeeldje in ontvangst

22 juni 2020

Exakwa neemt boegbeeldje in ontvangst Op zaterdag 20 juni 2020 heeft korfbalvereniging Exakwa het Boegbeeldje in ontvangst genomen. In verband met de coronacrisis was het eerder niet mogelijk om deze waardering uit te reiken. Nu er weer samen buiten gesport kan worden binnen de nieuwe spelregels van corona, heeft de uitreiking op gepaste wijze alsnog plaatsgevonden met het bestuur.

 

Zij hebben dit gedaan namens alle leden en vrijwilligers van de vereniging. Het Boegbeeldje wordt door LelystadDoet uitgereikt als blijk van waardering voor vrijwillige inzet. LelystadDoet is onderdeel van Welzijn Lelystad. De appels zijn gesponsord door Markten Lelystad en Janssen Groente en Fruit.

Exakwa is de enige korfbalvereniging van Lelystad en telt ruim 350 actieve leden. De vereniging is opgericht op 12 november 1970 en bestaat dit jaar 50 jaar. Sportief proberen ze het uiterste uit hun teams te halen, maar ook het verenigingsgevoel staat bij hun hoog in het vaandel. Zo worden er naast het korfballen ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals feestavonden, het jaarlijkse familietoernooi, kamp (rond de 180 kinderen en 35 begeleiders die meegaan), spelletjesavonden en nog veel meer. Het belangrijkste evenement van het jaar is het schoolkorfbaltoernooi: een toernooi waar 28 basisscholen en 1000 deelnemers aan meedoen. Dit is het grootste schoolkorfbaltoernooi van Nederland, die drie avonden en de woensdagmiddag duurt. Binnen de vereniging  moet uiteraard een hoop werk verzet worden om al deze mooie doelstellingen te behalen. De inzet van vrijwilligers is dan ook onmisbaar en is de vereniging ontzettend trots op de vele hulpvaardige vrijwilligers waar ze elke keer weer op mogen rekenen.

Vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers maken onlosmakelijk deel uit van de Lelystadse samenleving. Ze zijn onmisbaar en van onschatbare waarde. LelystadDoet reikt regelmatig het boegbeeldje uit aan een vrijwilligersorganisatie. Dit als blijk van waardering. Wilt u als organisatie ook in aanmerking komen of wilt u een initiatief aandragen? Dan kunt u contact met opnemen via lelystaddoet@welzijnlelystad.nl. Meer info over LelystadDoet: lelystaddoet.nl.