Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Dijken van Polders!

21 augustus 2020

Dijken van Polders! Het Flevolands Archief heeft verschillende collecties die nog beter beschikbaar gemaakt kunnen worden voor het publiek. Samen met 12 vrijwilligers wordt hier aan gewerkt.

 

Tijdens de Coronapandemie is het archief actief bezig geweest om thuiswerk voor alle vrijwilligers te realiseren. In het verlengde hiervan gaat Het Flevolands Archief starten met het project “Dijken van Polders”. In dit project, dat onderdeel is van het platform “Vele Handen”,  kunnen de foto’s van de collectie van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders door vrijwilligers beschreven worden. Met het project geeft Het Flevolands Archief iedereen de mogelijkheid om zijn kennis te delen, waardoor wij gezamenlijk deze fotocollectie goed toegankelijk en raadpleegbaar kunnen maken. Dit kan gewoon vanuit huis, achter de eigen computer. Iedereen die een passie heeft voor de geschiedenis van Flevoland kan aan het project meedoen. Er is alleen een account nodig bij Vele Handen.

“Dijken van Polders” is op 19 augustus van dit jaar live gegaan en is hier te vinden.  

Over Het Flevolands Archief

Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland.

Handelaar bij bus - Flevolands Archief

 Foto: Het Flevolands Archief, Directie van de Wieringermeer (IJsselmeerpolders).