Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Nationale Oldtimerdag: op weg naar 2021!

14 september 2020

Nationale Oldtimerdag: op weg naar 2021! Begrijpelijk maar ook teleurstellend moest de 36e editie van de Nationale Oldtimerdag dit jaar geannuleerd worden. Corona gooide roet in het eten en heeft het bestuur doen laten besluiten om het evenement te verplaatsen naar volgend jaar. Het evenement vindt altijd plaats op de 3e zondag in juni. Inmiddels is dit een ware traditie geworden en trekt het evenement mensen uit het hele land en zelfs buiten de landsgrenzen.

 

Ondanks dat het evenement zelf niet door kon gaan, liet de stichting de dag zelf niet ongemerkt voorbij gaan. Bestuur en vrijwilligers kwamen bijeen in de open lucht op ´hun´ locatie in Bataviahaven. Voor bestuur en vrijwilligers een moment om elkaar na vele maanden weer te ontmoeten, maar vooral ook voor het bestuur om haar vrijwilligers in deze zo onwerkelijke tijd te laten zien dat ze gewaardeerd worden en een hart onder de riem te steken. Ruim 50 vrijwilligers kwamen bijeen onder het genot van een hapje, een (fris)drankje én 1,5 meter afstand.

Het werd een bijeenkomst met emotionele momenten. Zo werd er stil gestaan bij het overlijden van hun logistiek manager, Mike van der Meulen (46). Hij overleed aan de gevolgen van een ernistige ziekte op 18 september vorig jaar. Zijn 12-jarige zoon onthulde het straatbordje met zijn naam ter nagedachtenis. Het bordje zal ieder jaar worden gebruikt voor het opstelparcours waar de winnaars van het evenement worden gehuldigd. 

Omdat het evenement dit jaar niet door kon gaan, besloot het bestuur alle (400) deelnemers uit te nodigen om met het speciaal ontworpen rallyschild onder het voorraam in eigen omgeving een tour te maken,,zodat de Oldtimerdag tóch nog een beetje plaats kon vinden: de Oldtimerdag home edition. De organisatie mocht rekenen op vele foto´s en short-story´s op social media vanuit het hele land. Het bewijst dat dit grootse oldtimerevenement in de Benelux mag rekenen op een grote schare enthousiaste aanhangers! 

Op het schild stond ´Klaar voor 2021´ en dat zijn de enthousiaste vrijwilligers van de Oldtimerdag ook. Laten we hopen dat het dan weer in Lelystad kan plaatsvinden!

Noteer hem alvast in je agenda: zondag 20 juni 2021.

Meer info over de Oldtimerag vind je hier.