Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Lintje voor vrijwilligster Diet Ebbens

30 april 2018

Lintje voor vrijwilligster Diet Ebbens Wat is het terecht! Diet Ebbens heeft een lintje ontvangen. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar bijzondere activiteiten en inzet voor de maatschappij. Zij is al dertig jaar vrijwilliger bij Coloriet. Nog steeds ondersteunt zij wekelijks activiteiten bij Coloriet Laarstaete in Lelystad. Bij de bewoners is zij dan ook zeer geliefd.

 

De bijna 86-jarige Diet Ebbens is in 1988 in Coloriet Laarhof gestart als vrijwilligster. Dit was al vanaf de 1e week na de opening. Diet Ebbens: “In mei 1989 is Coloriet Laarhof officieel geopend door koningin Beatrix. Ik heb Hare Majesteit zelfs nog de hand mogen schudden. Vanaf de 1e dag heb ik geholpen bij alle activiteiten in Coloriet Laarhof. Ook heb ik onder andere mensen te eten gegeven en gekookt.” Tegenwoordig doet Diet vrijwilligerswerk in Coloriet Laarstaete. Zij heeft het daar ontzettend naar haar zin: “Ik kan met iedereen goed opschieten en heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik ben in mijn leven best vaak alleen geweest. Daarom is de gezelligheid, die ik als vrijwilliger in Coloriet Laarstaete ervaar, ook zo ontzettend fijn!”

Bewoners en medewerkers van Coloriet zij blij dat zij nu door Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander voor haar bijdrage is onderscheiden. Wij feliciteren Diet Ebbens van harte en zijn dankbaar voor haar inzet als vrijwilligster.