Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad nieuws

Zorgvrijwilliger Joke in het zonnetje!

30 mei 2018

Zorgvrijwilliger Joke in het zonnetje! Joke is alweer 2,5 jaar vrijwilliger. Ze is begonnen in het project 'Vrijwillige Thuis Hulp' en is daarvan uit zorgvrijwilliger (maatje) geworden van twee oudere dames.

 

Elke week gaat Joke trouw bij een mevrouw van 88 jaar op bezoek voor een gezellig bakje koffie en een praatje. Ook doet ze elke week boodschappen voor een mevrouw van bijna 101 jaar oud. Beide dames zijn superblij met Joke. Nu het traject via Welzijn Lelystad afgerond is, blijft Joke nog steeds trouw elke week naar beide dames toe gaan. Wij willen Joke hartelijk bedanken voor haar betrokkenheid en inzet bij deze twee dames!!

Wie is Joke en wat beweegt haar om zich als vrijwilliger in te zetten? Onze collega's van Informele Zorg stelden Joke de volgende vragen:

Wat maakt dat jij zo actief bent als vrijwilliger?

Je krijgt er zoveel voor terug! Het werk geeft me veel voldoening. Ik bezoek twee ouderen en die zijn  altijd zo blij als je komt.

Wat vind je leuk aan het werk als zorgvrijwilliger?

Bijzonder is de band die je samen opbouwt. Als ze je alleen al zien brengt het een glimlach op het gezicht van de ander.

Wat brengt het vrijwilligerswerk jou?

Het geeft me gewoon heel veel voldoening om wat voor een ander te kunnen betekenen.

Meer weten over dit mooie vrijwilligerswerk als maatje? Neem dan een kijkje op Platform zorgvrijwilligers!