Verhalen van zorgvrijwilligers

Samen leren in contactDominiqueDoet

De 21-jarige Dominique studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening en is via een stagemarkt op haar school bij Welzijn Lelystad terecht gekomen. “Ik vind het belangrijk dat iedereen iemand heeft om dingen mee te kunnen delen. Het leven is al lastig genoeg.” Na een paar gesprekken werd ze onder andere gekoppeld aan Ricky: “Er was direct een klik.”

Klik hier om het verhaal van Dominique te lezen. 


Praatsjesmaker voor het levenGeaDoet

‘Positief blijven, no matter what’, is het motto van de 67-jarige Anneke. Bewonderenswaardig want Anneke is al 45 jaar ziek en niet meer mobiel. Toch weet ze de moed erin te houden en houdt ze zichzelf bezig met onder andere muziek luisteren en het verzamelen van spreuken en ansichtkaarten. Daarnaast is ze erg blij met vrijwilliger Gea (53 jaar) die haar mee naar buiten neemt. Iets wat ze absoluut niet zou willen missen.


Klik hier om het verhaal van Gea te lezen.


Van droom naar realisatieDiegoDoet

Diego (50) en Tom (20) hebben elkaar ontmoet via de zorginstelling Kwintes. “Ik dacht eerst dat ik te oud was om maatje te worden”, vertelt Diego. “Maar inmiddels is duidelijk dat ik niet als ‘meneer’ word gezien.” Tom kan dit alleen maar beamen: “Diego is heel open, ik voel me bij hem op mijn gemak.”


Klik hier om het verhaal van Diego te lezen.

 

Van cultuurschok naar volwaardig functionerenHugoDoet

Simon kwam twee jaar geleden terug in Nederland na jaren op diverse plekken in de wereld gewoond te hebben. Met niet meer dan dertig euro op zak belandde hij eerst in Almere en uiteindelijk in Lelystad. Simon heeft veel van de wereld gezien, van alles meegemaakt en moet dan ook erg wennen in Nederland. Simon: “Ik ken het land niet meer terug, er is zoveel veranderd.” 

Klik hier om het verhaal van Hugo te lezen.